Tyringe körde över Halmstad i söderserien

Det spelades tre matcher i den södra serien under söndagen.

Tyringe – Halmstad 7-1

Tyringe städade av Halmstad på ett komfortabelt vis under söndagen.
Joakim Törnqvist inledde målskyttet tio minuter in i den första perioden på straffslag och Belmin Mesanovic dubblade ledningen drygt fem minuter senare.
I inledningen av den andra perioden kom även 3-0 för Tyringe när Emil Larsson överlistade Jacob Crespin.
Så långt hade Halmstad knappt varit med i matchen och tränare Fredrik Johansson nyttjade sin timeout efter nästan sex minuter. Det gav viss effekt, Halmstad började skjuta betydligt mer och vann skotten i mittperioden med 15-2 men de lyckades bara göra ett mål. Alexander Klarin reducerade efter dryga kvarten och såg till att det bara skiljde två mål inför den avslutande perioden.
Där var det dock inget snack, Tyringe sköljde över Halmstad och först gjorde Kevin Eriksson 4-1, Oliver Celec följde upp med att sätta 5-1 och Denny Deanesi satte 6-1 för Tyringe.
Med tio sekunder kvar av matchen kom även 7-1 för hemmalaget när Mattias Eriksson överlistade Crespin. tyringe

Mörrum – Hanhals 3-5

Hanhals åkte till Blekinge för dagens match och de sköt mängder under den första perioden, 16 skott avlossade de mot Sebastian Ericsson men bara en puck letade sig in i nätet.
Lukas Wahlberg satte pucken efter 11.45 men då hade Mörrum redan gjort 1-0 genom Andreas Silverberg efter sju minuters spel.
Mörrum skulle även ta ledningen med 2-1 efter knappa kvarten genom Andreas Grönqvist och det var ställningen i paus.
När Mörrum sedan gjorde 3-1 i början av den andra perioden valde Hanhals att ta sin timeout och byta ut Scott Hector i målet till förmån för Arvid Söderblom.
Då började också upphämtningen och vändningen i matchen.
Pontus Engström reducerade med några minuter kvar till paus. Fredrik Johansson ordnade kvitteringen knappa kvarten in i den tredje perioden och Henrik Persson satte 3-4 tre minuter senare.
Mörrum valde att plocka ut Söderblom för en extra anfallare men det hjälpte inte, istället kunde Robin Carlsson skicka in 3-5 i tom kasse och Hanhals fick med sig samtliga tre poäng.

Kalmar – Helsingborg 4-1

Kalmar startade hemmamatchen mot Helsingborg i ett högt tempo och tog också ledningen efter fyra minuters spel genom Kim Runermark.
I den andra perioden ökade Kalmar på sin ledning till 2-0 fem minuter in genom David Algulin och Adam Persson satte 3-0 efter dryga 19 minuter.
Helsingborg fick till en reducering innan perioden var till ända genom Johan Zarwel och ställningen i paus var därför 3-1 till Kalmar.
I den tredje perioden jagade Helsingborg reducering men det var Kalmar som skapade mest och gjorde även periodens enda mål. Jesper Sellin fastställde slutresultatet till 4-1 efter knappt 17 minuters spel.