Då var det dags igen – Ytterligare en spelare får lägga av på grund av hjärnskakning

Tio omgångar har spelats av årets Hockeyetta.

Hittills har de tio omgångarna bjudit på många vackra mål men tyvärr också väldigt väldigt många huvudskador.

Under helgen kom ytterligare ett besked om en ny huvudskada som tvingade en spelare att ge upp sin karriär.

Vi börjar lära oss vi det här laget, varje säsong tvingas ett antal talangfulla spelare ge upp det de brinner överlägset mest över på grund av att de åkt på en hjärnskakning för mycket.

Skövde tappade Oskar Niklasson, Halmstad har tappat Anton Malmberg och i dagarna stod det klart att Kristianstad tappar Rasmus Rundgren på grund av en hjärnskakning för mycket i karriären.

Tre duktiga spelare som tvingas lämna sporten alldeles för tidigt.

Niklasson och Malmberg, 23 år unga, Rundgren, 24 år ung. Alla tvingas de lämna sina aktiva spelarkarriärer för att de åkt på en hjärnskakning för mycket.

Att vi inte ens kommit halvvägs in på säsongen är skrämmande med den här utvecklingen, det finns med all säkerhet flera spelare som jag inte nämnt i den här texten som kämpar för att ta sig tillbaka efter en hjärnskakning eller som har insett att det inte funkar längre.

Men någonting måste hända i svensk hockey, sporten vi alla älskar har blivit så snabb att spelarna inte hinner med längre och då kommer de här farliga tacklingarna som ger hjärnskakningar på löpande band.

Vad som ska göras för att komma åt problemet och få bort de farliga tacklingarna har jag tyvärr inget bra svar på, men jag hoppas att klubbarna tar allvarliga snack med sina spelare om vart respekten inom hockeyn tagit vägen.

Vi vill alla att det ska vara roligt att gå på hockey, vi vill att det ska vara underhållande och naturligtvis vill vi ha tacklingar, men vi vill ha schyssta tacklingar!

Inte sena och vårdslösa som leder till skador på flera duktiga hockeyspelare.

Något måste som sagt hända och jag hoppas att klubbar, domare och förbundsledare tar sitt ansvar, allt från spelarna själva hela vägen till disciplinnämnden. Vi måste få bort alla dessa huvudtacklingar från sporten vi alla älskar!

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath