Trubbigt AIF förlorade mot Boden

Boden på besök på Lombia under söndagen. AIF inledde bättre än senast mot Kalix och Jacob Hansson Geidon fick ett jätteläge redan efter ett par minuter. Hemmalaget tappade sedan lite av sitt momentum när man drog på sig utvisningar. Den första redde man ut men under den andra small det redan efter 13 sekunder när Sebastian Huczkowski rakade in pucken sopren i slottet. Boden var farliga framåt och missade också ett friläge i slutsekunderna. Jämn första period annars där skönspelet lyste med sin frånvaro. Det var många tappade puckar och avblåsningar och skotten slutade 15-12 till Boden.

Andra perioden blev AIF:s svagaste ikväll och det var Boden som skapade det mesta. Marcus Runnqvist var dock framme på en puck som först fastnande i baksidan av målburen och kvitterade till 1-1 efter nära nog halva matchen. Tyvärr för AIF:s del så straffades man strax efteråt med slarv i anfallszon och Boden vände snabbt och snyggt fram till 2-1. Emil Jakobsson klev av skadad och AIF fick vaska om i laget. Man fick sedan chansen i power play men det var trubbigt värre och det var underläge 1-2 i paus.

Sista rundan så och AIF spottade upp sig utan att få in pucken. Ännu ett box play blev dyrköpt då bortalaget nätade från tekningscirkeln redan efter åtta sekunder. Det var då dryga åtta minuter kvar och AIF klev på framåt och hade puckar i både stolpe och ribba. Målet skulle dock komma tillslut och det var i spel fem mot tre. Viktor Mikko satte pucken ribba in och då var det sju minuter kvar att spela. Sedan klev Calle Hjälm fram och höll AIF kvar i matchen när Boden kontrade vasst och AIF tog time out efter 17.31, men fick inte igång sin slutforcering på allvar förrän i slutminuten då Hjälm lämnade sin kasse och AIF fick två jättelägen att kvittera. Först dök Philip Kemi upp helt fri i slottet och sköt duktige Bodenmålvakten Sehlstedt i magen med femton sekunder kvar. Två nedsläpp senare fick Simon Asp-Selberg ett lika bra läge i slutsekunden men pucken ville inte in. Skotten totalt 32-37 inför 573 åskådare.

Calle Hjälm bra i målet, Jacob Hansson Geidon och Viktor Mikko pigga framåt. AIF reser kommande onsdag till Piteå.