Utan chans i Piteå

Dags så för bortamatch mot seriefavoriterna Piteå och det blev en tung afton för AIF som även saknade Sebastian Pettersén och Emil Jakobsson idag. Man började dock med två fina halvchanser i slottet men varken Viktor Mikko eller Gabriel Munck fick pucken på mål och istället satte hemmalaget ledningsmålet från dålig vinkel efter knappa 90 sekunders spel. 2-0 kom efter en snygg genomåkning av Magnus Isaksson som avslutade effektivt. Piteå malde på, AIF redde ut ett par numerära underlägen, men med dryga två minuter kvar knäppte Oskar Matushkin iväg ett skott från blålinjen, mycket trafik framför Hjälm i kassen, och det v

ar 3-0. Skotten 13-0 till Piteå och det säger också allt om matchbilden.

I andra perioden blev det spelmässigt jämnare men hemmalaget punkterade tillställningen efter ett par minuter då AIF stod helt still efter ett nedsläpp och Alexander Selin alldeles för enkelt fritt fick båga in och avlossa skott fram till 4-0. Efter det blev det mindre skärpa hos bägge lagen och det var få avblåsningar i en snabb period. Skotten 7-5 till Piteå.

Sista rundan och AIF inledde återigen med ett tidigt baklängesmål fram till 5-0 efter mindre än en minut. 6-0 var ett självmål där en AIF:are styrde in pucken bakom Hjälm. Marcus Runnqvist tröstmålade snyggt på styrning efter att junioren David Pesämaa Thelin lagt en snygg puck in på mål som Runnqvist touchade med klubban. Även sista målet var ett självmål där Linus Rosdahl fick en puck på benskyddet som styrdes in i eget mål. Tredje perioden minst dålig av ett blekt AIF som straffades hårt och snabbt av sina misstag som tidigare mot Kalix. Skotten totalt 31-19. Det var överlag väldigt tamt idag. Simon Asp-Selberg försökte framåt och Marcus Runnqvist gjorde ett snyggt mål, mer finns inte att ta med från den här matchen.

Nu väntar matchuppehåll fram till 28/10 då SK Lejon gästar Lombia.