Halmstad & Kallinge nollade sina motståndare

Det spelades fem matcher i den södra serien under onsdagskvällen.

Helsingborg – Mörrum 4-5

I Helsingborg gick det undan under kvällen. Redan efter 28 sekunders spel hade hemmalaget tagit ledningen genom Oscar Karlsson.
Kvitteringen dröjde dock inte längre än att klockan hann ticka upp på fyra minuter sedan hade Joakim Sydegård gjort Mörrums första mål i matchen.
Och knappt åtta minuter senare gjorde de även 1-2 genom Andreas Silverberg.
Det var också ställningen efter de inledande 20 minuterna i Olympiarinken.
Även i den andra perioden fick publiken se ett tidigt mål, 49 sekunder tog det för Niklas Torgersson att öka på gästernas ledning till 1-3.
Tre och en halv minut senare tog Helsingborg timeout, då stod det 1-4 på resultattavlan efter att Tom Mäkitalo satt sitt första mål för säsongen.
Timeouten gav effekt, för Helsingborg kom in i matchen på nytt, de tätade till defensiven och lyckades även närma sig målmässigt.
Mattias Tellström satte först 2-4 och en stund senare fixade han även 3-4 för Helsingborg och hemmalaget hade kontakt.
Men innan perioden var över hade Mörrum på nytt ordnat en tvåmåls-ledning när Tomas Rubes satte 3-5 i powerplay.
I den avslutande perioden jagade Helsingborg i första hand en reducering. Den kom också efter drygt fem minuters spel när Oscar Jacobsson överlistade Sebastian Ericsson och Helsingborg plockade ut målvakten Daniel Wahlberg under de avslutande minuterna för att få till en kvittering men Ericsson höll tätt och Mörrum fick med sig samtliga tre poäng hem till Blekinge.

Kallinge/Ronneby – Dalen 3-0

I Soft Center Arena tog KRIF emot Dalen i match som innehöll ett högt tempo.
Men det var hemmalaget som verkade hetast från nedsläpp och de skapade också de farligaste chanserna framför målen.
Därför va

r det knappast ologiskt att Andreas Nordfeldt hittade maskorna först och gav KRIF ledningen efter drygt fem minuter i powerplay.
Tio minuter senare dubblade hemmalaget sin ledning när Adam Hirsch satte sitt sjunde mål för säsongen och KRIF gick till pausvila med en 2-0 ledning.
Samma Hirsch var sedan framme och satte 3-0 knappt två minuter in i den andra perioden och trots flera bra målchanser för de båda lagen blev det inga fler mål i matchen.
Både Oscar Malm och Adam Ohre stod för några svettiga räddningar och KRIF passerade tack vare segern just Dalen och klev upp på Allettan-plats när halva serien är spelad.

Kristianstad – Kalmar 5-3

Kristianstad var långa stunder det spelförande laget i hemmamatchen mot Kalmar och de tog även ledningen i matchen efter knappt två minuter genom Daniel Håkansson.
Elva sekunder innan klockan tickat upp på 14 minuter i Kristianstad ishall kom även 2-0, den gången var det Victor Laz som blev målskytt.
Kristianstad såg länge ut att ta med sig en 2-0 ledning in i pausvilan men med två minuter kvar av perioden reducerade Jimmie Svensson och såg till att det bara skiljde ett mål i paus.
I den andra perioden dominerade Kristianstad fullständigt och Kalmar fick bara iväg fem skott på mål. Trots det gjordes periodens enda mål av Kalmar och David Algulin.
Men det skulle bli värre för hemmapubliken. För tre och en halv minut in i den tredje perioden hade gästerna vänt på tillställningen och tagit ledningen med 2-3 genom Niklas Dahlberg.
Men glädjen blev kortvarig i Kalmar-lägret, för knappt tre minuter senare hade Måns Hansson kvitterat i powerplay.
När Kristianstad sedan fick ett nytt powerplay efter 13 minuters spel hade hemmalaget vänt tillbaka till ledning 4-3. Victor Löfstedt satte sitt sjätte mål för säsongen.
När sedan Kalmar plockade ut sin målvakt, Andreas Henriksson skickade Robin Sterner pucken i den tomma buren och fastställde slutresultatet till 5-3.

Hanhals – Tyringe 4-2

Hanhals jagade poäng för att haka på lagen i toppen av tabellen när Tyringe kom på besök men det började inget vidare, efter de inledande 20 minuterna var ställningen 0-1 efter att Belmin Mesanovic gjort mål halvvägs in i öppningsakten.
Men efter den första vilan kom Hanhals ut och tog tag i taktpinnen omgående. Efter mindre än en minut hade Hanhals vänt underläge till ledning efter mål av Robin Carlsson och Adam Willig.
Halvvägs in i perioden kom även 3-1 när Pontus Andreasson överlistade Joakim Strandberg.
När Andreasson sedan satte 4-1 i mitten av den tredje var saken klar, då orkade inte Tyringe resa sig för att jaga ikapp tre mål.
Emil Backman tröstmålade när det återstod åtta sekunder av matchen men närmre än så kom de aldrig.

Halmstad – Vimmerby 4-0

I Halmstad Arena chocköppnade hemmalaget.
Melker Iversen ordnade 1-0 efter 2.19 och bara 19 sekunder senare ökade Philip Hjelmgren på till 2-0.
Men det var inte slut där, för efter sex och en halv minut satte William Berg 3-0 och Vimmerby tvingades till timeout för att få ordning på spelet.
Halvminuten senare hade Vimmerby tappat Robin Höglund som fick matchstraff efter en interference. Men trots det försvarade sig Vimmerby väl och de såg till att döda utvisningen.
Vimmerby skapade en del chanser efter det långa boxplay-spelet och hade bud på mål vid flera tillfällen i mittenronden men ställningen stod sig ända in i den tredje perioden.
Där behövde Halmstad knappt två minuter för att punktera matchen.
Erik Åhlén skickade in pucken bakom Tomas Rydén och såg till att Halmstad plockade tre blytunga poäng i bottenstriden.