Inför helgen i Hockeyettan norra

Helgen i den norra serien börjar på bästa sätt med ett toppmöte redan under fredagskvällen när seriens två bästa lag drabbar samman i LF Arena i Piteå när hemmalaget tar emot Kalix, läs mer om den match här.

Det är även ett fullspäckat schema i Lombiahallen i Kiruna i helgen när IF spelar match under lördagen och AIF under söndagen. IF tar emot Östersund och hemmalagets Herman Åstrand tror på en svår match.

– Det kommer att bli en tuff match. Vi hade det tufft borta men ju längre matchen led desto mer kom vi in i den. Vi gjorde en bra sistaperiod där vi bjöd upp och det ska vi göra under hela matchen på lördag. Vi har fortfarande en grym stämning och sammanhållning i lage

t trots förlusterna och trots alla skador, säger på klubbens hemsida.

Dagen därpå är det AIFs tur att spela hemmamatch när man tar emot SK Lejon. Efter tre raka förluster följt av ett kortare speluppehåll är lagets målkung Jacob Hansson Geidon sugen på att återigen spela match.

– Ska bli kul att spela match igen, det är dags att studsa tillbaka och vinna lite matcher nu. Vi måste börja spela som ett lag igen, lite mer för varandra. Men det är inga konstigheter, det har sett bra ut på träningarna i veckan, summerar Hansson Geidon på klubbens hemsida.

 

Helgens samtliga matcher:

Fredag 19.00 Piteå – Kalix (1:1,50  X:4,85  2:4,00)*

Lördag 16.00 Kiruna IF – Östersund (1:5,05  X:5,35  2:1,35)*

Söndag 16.00 Asplöven – Östersund

Söndag 16.00 Kiruna AIF – SK Lejon (1:1,40  X:5,05  2:4,70)*

*Odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Östersunds IK