Så var helgen i norr

Piteå är fortsatt obesegrade efter fredagens vinst i toppmötet mot Kalix. David Pettersson, Ludvig Vännström och Joakim Högberg blev målskyttar i en stark 3-1-seger.

– Vi är lite stillastående inledningsvis men får 1-0 som blir viktigt för oss. Även andra perioden börjar vi lite på hälarna och dom kan kvittera. Starkt av oss att sedan komma tillbaka med två snabba mål och sedan freder vi oss bra, är täta i mitten och Joel gör ett bra jobb längst bak, summerar Piteås tränare Anders Johansson på presskonferensen efter matchen.

I Kalixlägret är tränare Petter Christoffersson inne på att man inte riktigt kommer upp i nivå.

– Vi gör en okej förstaperiod med undantaget att Piteå gör mål på en tekningsvariant, vi har även ett bortdömt mål som enligt mig är felaktigt. Andra perioden startar vi ganska bra, men drabbas av flertalet utvisningar och Piteå är sedan bättre än oss andra halvan av matchen. Tredje perioden jobbar vi hårt men det räcker inte riktigt till för att göra mål. Bara ”okej” räcker inte för att vinna mot serieledarna, det krävs något extra och det lyckades vi inte plocka fram ikväll, summerar Christoffersson på klubbens hemsida.

Kiruna IF åkte på fjärde raka förlusten när Östersund blev en för svår uppgift under lördagen. Matchen var jämn i ställningen 1-1 halvvägs in i den andra perioden när bortalagets Pontus Wernersson-Libäck satte ledningspucken och Östersund släppte sedan aldrig taget om matchen. Slutsiffrorna kunde tillslut skrivas till 1-4 men Kirunatränaren Robert Lahti var trots förlusten nöjd med insatsen.

– Vi blir straffade två gånger om i spel fem mot fem av deras presspel och visst, vi skapar en del chanser och är återigen nära men vi räcker inte till. Men det är ett fall framåt i många aspekter och jag ser redan fram emot nästa match. Min känsla direkt efter matchen är att jag är stolt över grabbarnas arbetsinsats och att vi åter igen gör en bra prestation på hemmaplan, summerar Lahti på klubbens hemsida.

Östersund fortsatte under söndagen sin resa genom Norrbotten med att vinna mot Asplöven efter straffar, där Daniel Magnusson blev matchhjälte med sin avgörande straff. I en annan del av Norrbotten klev Kiruna AIF upp på femte och sista Allettanplatsen genom sin 7-4-seger mot SK Lejon.

 

Helgens resultat:

Piteå – Kalix 3-1

Kiruna IF – Östersund 1-4

Asplöven – Östersund 3-4 eft. str

Kiruna AIF – SK Lejon 7-4

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Piteå Hockey