Näst intill full pott i helgen och Grenholm tillbaka i spel!

Det blev seger med 1-4 mot Kiruna och straffseger med 3-4 mot Asplöven. Läs Kjellas tankar om helgen matcher: 

– På lördag mötte vi Kiruna IF i Lombia ishall och efter den första perioden som var jämn även om vi var spelförande leder vi med 1-0.  Efter det så har vi ett klart grepp om matchen trots att Kiruna kvitterar i början av andra perioden i power play. Mitt i andra perioden gör vi 2-1 i numerärt överläge och sedan kontrollerar vi matchen. Vi gör 3-1 i början av tredje perioden och 4-1 i tom bur.
Totalt sett en bra prestation av alla, stabil seger. Vår kedja med tvillingarna Wernersson-Libäck och Elias Bjuhr gör en mycket bra match.
Söndagens match mot Asplöven startar med en dålig första period av oss. Vi var långsamma i beslut och skridskoåkning, efter första perioden leder Asplöven med 2-1.
Andra perioden kommer vi ut på ett mycket bättre sett och skapar väldigt många målchanser, vi gör också två mål och leder med 3-2. I sista perioden fortsätter vi att skapa målchanser samtidigt som vi stänger ner Asplöven. Dock lyckas vi inte få in fjärde målet och från ”ingenstans” kvitterar Asplöven slumpartat.
Matchen avgjordes på straffar där Daniel Magnusson och Ludvig Tallqvist gör mål och Tim Juel räddar dom fyra straffar Asplöven fick lägga.
Fem poäng av sex på två bortaplan är bra, nu ser vi fram emot nästa helg då vi har Piteå och Boden på bortaplan.

 

Glädjande att se är att Anton Grenholm kunde göra säsongspremiär efter en längre tid med skada.
Vi passade på att prata

lite med honom, håll till godo.

 

Hur känns det att vara tillbaka i spel nu efter en långvarig skada? 

– Känns skönt att äntligen vara tillbaka, det har man sett fram emot. Man var lite ringrostig i början men tycker det kändes bättre och bättre.

Vad är din analys av helgens matcher? 

– Tycker att matcherna egentligen är ganska lika om man kollar på vår prestation. Vi startar första perioderna riktigt svagt, men därefter lyfter vi oss och tar kommandot i matcherna. Mot Asplöven stänger vi ner dem bra i tredje perioden men får inte in puckarna. Sen får de en halvchans som de lyckas göra mål på och helt plötsligt är det 3-3.

Hur gör man för att hålla igång kroppen efter så långa bussresor? 

– I lördags hade vi träning på morgonen vilket väckte kroppen. Alla i laget är van dessa långa resor så det är inga problem.

Nästa helg ska ni åter igen upp till Norrbotten, två tuffa matcher mot Piteå och Boden, vad tror du om de matcherna? 

– Ja precis, som du säger så kommer det att bli två tuffa matcher. Jag tror det kommer bli tighta matcher där små marginaler kommer avgöra. Men håller vi oss till vårat spel i 60 minuter så kommer vi ha bra chans att vinna.

Är det något ni i laget behöver jobba mer på? 

Ja, vi behöver jobba med allting. Det gäller att bli bättre varje dag. Men med tanke på denna helg så skulle jag säga framförallt första perioderna.

Slutligen: vad tycker du om ert nya projekt ”Tillsammans är vi Jämtland” med Jesper Lindgren?

– Vi har bara haft ett kort möte om detta än så länge. Det är ett viktigt ämne så det ska bli spännande att se hur vi kan hjälpa till.

 

 


Fakta om helgens matcher:

Kiruna IF – Östersunds IK 1–4

0–1, 1–1, 0–2

Första perioden: 0-1 (14.10) Ludvig Carlsson (Elias Bjuhr, Linus Wernersson-Libäck)

Andra perioden: 1-1 (1.58) Calle Kjällström (Joni Liljeblad, Simon Thyni), 1-2 (9.36) Pontus Wernersson-Libäck (Linus Wernersson-Libäck, Elias Bjuhr)

Tredje perioden: 1-3 (5.01) Elias Bjuhr (Pontus Wernersson-Libäck, Linus Wernersson-Libäck), 1-4 (19.53) Ludwig Tallqvist (Anton Grenholm, Petter Runesson)

Skott: 22–36.

Utvisningar: Kiruna: 4×2. Östersund: 3×2.

 

Asplöven – Östersunds IK 3–4 efter straffar

2–1, 0–2, 1–0

Första perioden: 1-0 (12.26) Taneli Kallio (Oliver Nilsson, Mika Huhtasalo), 1-1 (15.02) David Westlund (Pontus Wernersson-Libäck, Linus Wernersson-Libäck), 2-1 (15.49) Nicholas Nuutila (Mikko Väänänen)

Andra perioden: 2-2 (8.42) Marwin Ingmarsson (Hudson Michaelis, Ludwig Tallqvist), 2-3 (11.11) Jesper Solomon Frisell (Hudson Michaelis)

Tredje perioden: 3-3 (18.10) Mika Huhtasalo (Mika Hymylä, Tanieli Kallio)

Straffmål: Daniel Magnusson.

Skott: 20–44 (8–12, 8–13, 4–14, 0–4.

Utvisningar: Asplöven: 5×2. Östersund: 1×2.