Första poängtappet för Hudiksvall som ändå tog tolfte raka segern

Visby/Roma-Hudiksvall 4-5 (1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 0-1)

I en jämn och tät match var det Visby/Roma som tog ledningen med 1-0 genom Christian Olsson tidigt i den första perioden. Hemmalaget gjorde det bra och satte serieledarna på hårt prov. Men i den andra perioden kom Hudiksvall ut starkt vilket också resulterar i en kvittering från backen Simon Löf. Men bara minuter senare kunde Erik Palm ge Visby/Roma ledningen återigen. När Hudiksvall sedan fick tre raka powerplaychanser kunde Sebastian Fakt kvittera sent i den andra perioden.

Hudiksvall kom ut hårt i den tredje perioden och tar kommandot. Man gör också 2-3 genom Alexander Pettersson och 2-4 genom Sebastian Fakt, båda målen i powerplay. Men sedan skulle Visby/Roma skaka om serieledarna en del. Kaptenen Mikael Adamsson gör 3-4 på straff 18.54 för att sedan assistera Christian Olsson som kvitterar till 4-4 med 19.24 på klockan. En stark upphämtning från hemmalaget.

En mållös förlängning och sedan spikade Magnus Åkerlund igen i straffläggningen samtidigt som Hudiksvalls Sebastians (Manberg och Fakt) gör ett varsitt straffmål.

Visby/Roma blir därmed det första laget att ta en poäng från Hudiksvall samtidigt som serieledarna kliver upp på 35 poäng efter 12 spelade matcher.