Omstart i den södra serien under fredagen

En veckas uppehåll är till ända och det har blivit dags för nya matcher i Hockeyettan. Redan under fredagen inleds den andra halvan av grundserien med fyra matcher.

Halmstad – Troja-Ljungby

När lagen möttes i Ljungby vann Troja med klara 5-1, nu är det dags för retur. Det är två lag som befinner sig på helt olika skikt i tabellen.
Halmstad har plockat sju poäng under den första halvan och ligger näst sist i serien inför omstarten.
För Troja-Ljungbys del är läget helt annorlunda. Troja har plockat 23 poäng och ligger på andra plats inför fredagens omstart.
Odds från svenska spel: 1 = 5.10, X = 5.35, 2 = 1.35
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Dalen – Vimmerby 

Två lag som krigar i toppen av serien efter den första halvan. Vimmerby på tredje plats med 23 inspelade poäng och Dalen på sjätte plats med 18 poäng. Senast lagen möttes var det Dalen som gick segrande med 3-1 och under fredagen är det alltså dags för returen.
Odds från svenska spel: 1 = 2.50, X = 4.25, 2 = 2.05
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Kalmar – Nybro

Nykomlingen Kalmar inledde med att besegra Nybro i seriepremiären. Då vann de med 5-2 i Liljas Arena, nu är det dags för returmöte och enligt uppgift är Iffe-hallen slutsåld inför derbyt.
Kalmar placerar sig på en åttonde plats inför den andra halvan av serien med 16 poäng medan derbyrivalen Nybro, ligger fyra med 20 inspelade pinnar.
Odds från svenska spel: 1 = 2.58, X = 4.25, 2 = 2.00
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Tyringe – Kristianstad

Kristianstad piskade Tyringe i premiären med 6-0, nu väntar returen i Tyrs-Hov. Kristianstad toppar serien med 27 poäng av 33 möjliga medan Tyringe slåss i de undre regionerna och ligger på en tionde plats med tio inspelade poäng.
Odds från svenska spel: 1 = 5.20, X = 5.25, 2 =1.35
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

 

Under lördagen fortsätter omgång tolv med en match och sedan avslutas den under söndagen med den sista matchen.

Mörrum – Kallinge/Ronneby

Enda lördagsmatchen i serien denna vecka är derbyt i Blekinge. I premiären i Soft Center Arena var det gästerna som vann med 3-2 och KRIF är med all säkerhet ute efter revansch. KRIF innehar den sista Allettan-platsen efter halva serien med 18 poäng på kontot medan Mörrum ligger nia med tolv poäng.
Odds från svenska spel: 1 = 3.40, X = 4.50, 2 = 1.65

Hanhals – Helsingborg

Hanhals har smugit under radarn hela säsongen men har bara en poäng upp till Allettan-platserna. När lagen möttes i Helsingborg var det just Hanhals som vann, då blev det 3-2 till gästerna och tittar vi på tabellplaceringar liggar Hanhals sjua, med en poäng upp till femte-platsen medan Helsingborg ligger sist i serien med sju poäng på kontot.
Odds från svenska spel: 1 = 1.55, X = 4.75, 2 = 3.75
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Foto: Nybrovikings.com

//Kristoffer Bennemyr-Porath