Grums och Arboga vann i omstarten av den västra serien

Det spelades två matcher i den västra serien under fredagskvällen.

Arboga – Köping 3-2

Två lag som båda vill ta sig till Allettan efter grundserien.
Men det var Köping som var det hetaste av de två i den första perioden och sköt mängder av skott men de lyckades inte överlista Daniel Eriksson i hemmamålet.
Istället kom matchens första mål från hemmalaget fem minuter in i mittakten. Simon Sandström spräckte nollan och gav Arboga ledningen.
Men fem minuter senare kom kvitteringen av Jonathan Ström.
I den tredje perioden gjorde Arboga två snabba mål och avgjorde mer eller mindre matchen.
Jimmy Hellström satte 2-1 i powerplay och Daniel Backman ökade på till 3-1 fyra minuter senare.
Köping fick lite luft under vingarna när Anton Svensson reducerade efter kvarten spelad men matchen slutade 3-2 till Arboga som därmed tar in tre poäng på just Köping i kampen om fjärdeplatsen.

Grums – Forshaga 4-1

Grums satte högsta fart direkt i returderbyt. Lukas Söderlund ordnade 1-0 redan efter knappt tre minuter av den första perioden.
I den andra perioden visade sig känslorna på isen och domarna fick jobba hårt för att hålla ordning på isen.
Grums utnyttjade det bäst och satte 2-0 i powerplay efter dryga kvarten av mittperioden genom Pelle Hedlund.
Samma Hedlund satte sedan 3-0 en bit in i den tredje perioden och Forshaga tog sin timeout direkt.
Två minuter senare hade gästerna reducerat genom Robin Johannesson men Forshaga kom aldrig närmre, istället skickade Jesper Norbäck in slutresultatet till 4-1 i tom kasse med sekunder kvar att spela.