Tranås & Kumla segrade under lördagen

Den västra serien startade om efter uppehållet under fredagen, under lördagen spelades det ytterligare två matcher i den tolfte omgången.

Tranås – Lindlöven 3-2

När lagen möttes i premiären ledde Lindlöven med 4-1 innan Tranås vände på tillställningen och vann med 5-4.
Under lördagens retur tog Lindlöven ledningen i matchen på nytt.
Anton Björkman satte 0-1 i powerplay efter drygt nio minuter.
Men kvitteringen kom i mittperioden. drygt tre minuter från paus fixade Eric Gustafsson så det var oavgjort efter 40 minuter.
Lindlöven tänkte dock inte ge sig utan en rejäl fight och tog ledningen på nytt efter en dryg minuts spel av den tredje perioden.
Erik Broman gav gästerna ledningen och den stod sig länge. Men med nästan exakt tre minuter kvar att spela satte Fredrik Linds

tröm först kvitteringen till 2-2 och med dryga minuten kvar av matchen såg han även till att avgöra tillställningen när han satte 3-2 för Tranås.

Surahammar – Kumla 4-6

Surahammar inledde den andra halvan av grundserien som de avslutade den första. Med att förlora efter att ha blivit överkörda i en period.
Men det började bra för Surahammar som tog ledningen i matchen efter drygt fyra minuter genom William Sandsten.
Glädjen blev dock kortvarig, för drygt två minuter senare kvitterade Edvin Ekström för Kumla.
Oscar Sinnby såg dock till att Surahammar kunde gå till pausvila i ledning efter att han gjort mål med fyra minuter kvar av den första perioden.
Men i den andra perioden tog Kumla över tillställningen och såg till att avgöra matchen.
Martin Eberhardsson kvitterade efter knappt två minuter och mindre än minuten senare ordnade Edvin Ekström ledningsmålet för gästerna.
Sex minuter senare ökade Joakim Nilsson på gästernas ledning till 2-4 och Surahammar hade dittills inte haft mycket att säga till om i perioden.
Men det hjälpte inte mycket, istället satte Pontus Okerblad Westin 2-5 innan Surahammar lyckades reducera till 3-5 genom Kevin Berglund.
Kumla såg dock till att gå till pausvila med en tremålsledning efter att Martin Eberhardsson skickat in pucken i mål.
I den tredje perioden försökte Surahammar komma tillbaka målmässigt och de skapade en del chanser men målet dröjde tills Surahammar spelade sex mot fyra. Då reducerade Jens Eriksson men närmre än så kom aldrig Surahammar som står kvar på en poäng efter tolv omgångar.