Troja höll nollan och Tyringe skrällde mot Kristianstad

Det spelades fyra matcher i den södra serien under fredagskvällen.

Halmstad – Troja-Ljungby 0-7

Halmstad hade inte mycket att sätta emot det ex-allsvenska laget i omstarten av serien.
Troja tog ledningen i den första perioden genom Mikael Roslund och i de avslutande två perioderna fortsatte Troja göra mål på Halmstads båda målvakter.
Tobias Törnkvist satte tvåan för Troja, Carl Ernstig satte trean innan mittperioden var till ända.
Men det skulle bli än värre för Halmstad i den avslutande perioden.
Då körde Troja fullständigt över Halmstad och gjorde fyra mål till innan slutsignalen ljöd. Hampus Andreén satte 4-0, Simon Morberg femman, Mikael Roslund sexan och Alexander Edström fastställde slutresultatet knappt två minuter från slutsignalen.

Dalen – Vimmerby 0-3

Vimmerby såg till att plocka med sig tre poäng direkt i omstarten av serien. Stor matchvinnare blev Jonathan Stålberg som räddade samtliga Dalens 23 skott ihop med Måns Carlsson som stod för ett mål och en assist i matchen.
Vimmerby tog ledningen halvvägs in i den första perioden genom Hampus Harlestam, assisterad av Carlsson och i den andra perioden ökade nämnde Carlsson på till 2-0 i boxplay efter drygt fem minuter.
Även 3-0 målet kom i mittperioden, med tjugo sekunder kvar av den andra ronden skickade Martin Pärna in slutresultatet i powerplay.

Kalmar – Nybro 2-4

Nybro tog revansch för premiärförlusten lagen emellan.
Gästerna tog ledningen redan efter 24 sekunder genom Janne Kivilahti men knappa minuten senare kvitterade Jesper Sellin för Kalmar.
Men i den andra perioden visade Nybro klass och såg till att avgöra tillställningen.
Dennis Santesson ordnade 2-1 efter knappt sex minuter i powerplay, Sebastian Borg ökade på till 3-1 i ett nytt powerplay efter tio minuters spel och Dennis Santesson ordnade 4-1 med två och en halv minut kvar av mittperioden.
Halvvägs in i den tredje perioden reducerade Sebastian Ottosson till 2-4 för Kalmar men de kom aldrig närmre och Nybro fick revansch för den första omgången.

Tyringe – Kristianstad 4-2

Kvällens enda hemmaseger i den södra serien stod något oväntat Tyringe för.
När lagen möttes i premiären vann Kristianstad med 6-0 men den här kvällen var Tyringe bättre förberedda och Oliver Celec ordnade ledningsmålet efter tre minuters spel.
Emil Backman dubblade ledningen när det var mindre än två minuter kvar av den första perioden och knappt sex minuter in i den andra perioden fixade Belmin Mesanovic 3-0 för Tyringe.
Kristianstad fick lite luft under vingarna när Måns Hansson reducerade i powerplay halvvägs in i matchen och i inledningen av den tredje reducerade Victor Laz till 3-2. Då var det nog många i Tyrs-Hov som räknade med att Kristianstad skulle vända på steken men bara en dryg minut senare satte Linus Ljung 4-2 och Tyringe lyckades hålla undan och ta tre viktiga poäng på den undre halvan av tabellen.