Väsby starkast i het drabbning

Det blev som så många gånger förr när Hammarby och Väsby möttes under lördagen – målrikt, tajt och irriterat. Det var till slut ”hemmalaget” Väsby som avgick med segern i Järfälla Ishall.

Bajen fick en bra start och tog ledningen efter fyra minuters spel, genom August Lindberg som gjorde sitt första mål för säsongen. Bara dryga halvminuten senare kom den första utvisningen (av många), och Väsby kvitterade i numerärt överläge.

August Lindberg gav Bajen ledningen på nytt när han styrde in ett skott från Victor Blom efter 12 minuter, men Väsby var hundraprocentiga i power play i den första perioden och kvitterade med 1.34 kvar till paus. Hemmalaget hann också ta ledningen innan signalen ljöd, genom Viktor Åström som ju inledde säsongen i Hammarbytröjan. Släkten är värst…

Under den andra perioden började det bli småirriterat på isen med flera utvisningar som följd, men det var spel 5 mot 5 när Väsby drygade ut sin ledning till 4-2. Och precis som i den första perioden fick Väsby en bra avslutning – med 1.03 kvar av perioden gjorde man eftermiddagens tredje power play-mål. Ledningen var rättvis, men siffrorna väl stora.

Hammarby hade inte gett upp, och de blott 14 utespelare som var tillgängliga idag gjorde en mycket bra insats i den tredje perioden. David Ljusbol reducerade tidigt i numerärt överläge med hjälp av stolpen, och när Kenny Salander också gjorde mål i power play var avståndet nere på ett mål – då återstod tretton minuter av matchen.

Tyvärr kunde Väsby öka på sin ledning efter att ha kommit igenom väl enkelt med sju minuter kvar, och det punkterade matchen även om Bajen kämpade hela vägen in och var nära att reducera i slutminuten. Men det ville sig inte den här dagen, och Väsby vann med 6-4.

Mycket kamp och offensivlusta men inte lika bra ordning i försvarsspelet hos bägge lagen, och det blev alltså hela 10 mål i matchen. Väsby kändes snäppet vassare och hade lite fler farliga lägen, men Bajen var med i matchen hela vägen och en poäng var inte särskilt långt borta.
Efter tre raka segrar bröts alltså sviten idag, och när halva serien nu är avklarad har Bajen spelat in tolv poäng och ligger på tionde plats. Avståndet till Allettanstrecket är ändå inte längre bort än 9 poäng, och Hammarby har hållit ganska jämna steg i alla matcher hittills – med en bra andra halva av serien är det absolut inte omöjligt att komma över strecket, eller åtminstone klättra flera placeringar i tabellen!

Vi måste avsluta med att tacka klacken med Bamsingarna i spetsen för det fina stödet matchen igenom! Ramsan ”alla vi som har en ishall klappar nu” rev ner fler skratt än handklappningar från bägge lagens supportrar den här lördagseftermiddagen i Väsbys tillfälliga hemmahall…