Borlänge nollade Malung i omstarten

Den västra serien är rejält uppdelad under den tolfte omgången med matcher fredag, lördag, söndag och måndag.

Under söndagen spelades det daladerby mellan Malung och Borlänge.

Borlänge kom till Malung som stor favorit men den första perioden var relativt jämn och inget av lagen lyckades spräcka nollan på respektive målvakt.

Istället kom matchens första mål i mittperioden när Markus Persson överlistade Robin Christoffersson efter dryga nio minuter.

Borlänge sköt mängder av skott i såväl den andra som den tredje perioden men Christoffersson spelade inspirerat i Malungs kasse.

Men han fick ingen vidare start på den tredje perioden, för redan efter 20 sekunder hade Markus Persson satt sitt andra mål för kvällen och hans 13:de totalt den här hösten och gjort 2-0 för Borlänge.

När Persson sedan satt utvisad ökade Linus Ageborg på till 0-3 och Borlänge hade ett järngrepp om matchen.

Malung plockade sin timeout med drygt sju minuter kvar att spela men lägena de skapade var aldrig några bekymmer för Borlänges burväktare Henrik Edström som höll nollan för fjärde gången den här hösten.

Istället satte Jacob Thor slutresultatet till 4-0 för Borlänge efter knappt 18 minuter och BHF fortsätter att toppa tabellen på 33 poäng efter tolv omgångar.