Hanhals plockade två poäng mot Helsingborg

Som rubriken avslöjar spelades en match i den södra serien under söndagen.

Hanhals tog emot Helsingborg i Kungsbacka ishall i en skottrik match.

Hela 85 skott sköts på mål under matchen, 33 av dem kom i den första perioden men bara två av dem gick i mål.

Hanhals tog ledningen efter elva minuters spel genom Henrik Persson i powerplay men Helsingborg kvitterade bara en dryg minut senare. Även det målet kom i powerplay och den som satte kvitteringspucken för gästerna var Johan Zarwel som satte sitt sjunde mål för säsongen.

Hanhals såg dock till att ta ledningen på nytt i början av den andra perioden, återigen genom Henrik Persson.

Men när Helsingborg fick ett nytt powerplay i matchen kom kvitteringen på nytt. Julius Falkenbäck Bergkvist såg till att det var oavgjort inför den tredje akten.

Där var det gästerna som började bäst och satte ledningsmålet till 2-3 efter tre minuters spel genom Casper Andersson men Hanhals skulle se till att ta matchen till en förlängning.
Med dryga fyra minuter kvar att spela skickade Fredrik Johansson in kvitteringen och båda lagen fick en poäng i omstarten.

I förlängningen fick Hanhals en gyllene möjlighet att ta hand om bonuspoängen. Julius Falkenbäck Bergkvist åkte ut två minuter och då såg Max Lindroth till att avgöra matchen i fyra mot tre.

Hanhals ligger därmed två poäng efter Kallinge/Ronneby som innehar femteplatsen i serien.