Utvisningarna fortsätter ställa till det för ÖIK

Det var ett taggat ÖIK som klev ut på isen idag men ännu en gång är det utvisningarna som förstör ÖIKs chanser att vinna.

Piteå inledde matchen starkt genom att redan efter 32 sekunder göra 0-1, därefter kom även 0-2 i powerplay i slutet av första perioden. Däremot svarade ÖIK snabbt genom att reducera till 1-2 19.25 med mål av Pontus Wernersson-Libäck vilket gav ny energi i laget. I andra perioden lyckas Piteå utöka sin ledning och gör 1-3, även det målet i powerplay. I tredje perioden tar ÖIK ut målvakten vilket ger resultat då Jesper Solomon Frisell sätter in 2-3, däremot varar inte glädjen så länge då Piteå stänger matchen några sekunder senare och sätter in 2-4 i öppen kasse.

Nu väntar en veckas matchvila innan det är dags att ta sig an SK Lejon på bortaplan.

2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Första perioden: 0-1 (0.32) Carl Becker (Joakim Högberg, Magnus Isaksson), 0-2 (19.01)Oskar Matushkin (Emil Wrenman, Tim Kämpeberg) 1-2 (19.25) Pontus Wernersson-Libäck (Elias Bjuhr, Linus Wernersson-Libäck)

Andra perioden: 1-3 (6.17) Joakim Högberg (Ludvig Vännström, Carl Becker)

Tredje perioden: 2-3 (18.58) Jesper Solomon-Frisell (Marcus Fornell), 2-4 (19.48) Marcus Sandström (Emil Wrenman)