Vimmerby besegrade Kalmar och Dalen nollade Troja-Ljungby

Hockeyettan har kommit in i den andra halvan av grundserien och under onsdagen spelades det fem matcher i den södra serien.

Helsingborg – Halmstad 1-2

De två bottenlagen i den södra serien gjorde upp i Helsingborg och det var gästerna som såg till att ta ledningen i matchen. Efter knappa tolv minuters spel satte Markus Nygren 0-1 för Halmstad i powerplay och det resultatet såg länge ut att bli slutresultatet.
Men med drygt fyra minuter kvar att spela ordnade Niklas Bunnstedt 0-2 och Halmstad såg ut att gå mot en efterlängtad trepoängare.
Helsingborg försökte forcera för att få till en reducering och till slut lyckades de få in pucken i nätet bakom Anton Malmborg.
Med 44 sekunder kvar att spela reducerade Totte Moberg men Halmstad lyckades hålla ut och fick med sig samtliga tre poäng från bottenmötet.

Kristianstad – Hanhals 5-4 (förlängning)

Det blev en händelserik match i Kristianstads ishall, gästerna tog ledningen i matchen halvvägs in i den första perioden genom Henrik Persson och två minuter senare ökade Max Lindroth på till 0-2 för Hanhals.
Mikael Johansson replikerade dock per omgående och såg till att det bara skiljde ett mål mellan lagen inför mittperioden.
Där satte Mattias Elfström 1-3 efter sex minuters spel innan Kristianstad lyckades hitta nätet på nytt. Oliver Olsson reducerade halvvägs in i matchen men det var ändå Hanhals som skaffade de vassaste lägena och gick även i väg

till 2-4 efter att Robin Carlsson gjort mål på straffslag efter tolv minuter.
Men i den tredje perioden kom Kristianstad ut och anföll för allt de var värda. Johan Lundgren tog laget närmare när han reducerade till 3-4 efter åtta minuters spel och i slutskedet, med knappt fyra minuter kvar att spela kom även kvitteringen. Victor Löfstedt såg till att ta matchen till förlängning och där lyckades Robin Sterner avgöra efter knappt fyra minuters spel.

Kallinge/Ronneby – Tyringe 5-1

Kallinge/Ronneby hade inga större bekymmer att avfärda Tyringe under onsdagskvällen. Andreas Nordfeldt gjorde 1-0 efter åtta och en halv minut när KRIF fick spela sitt första powerplay i matchen. Adam Hirsch ökade på till 2-0 innan periodpaus och i den andra perioden fortsatte Kallinge/Ronneby att trumma på.
Albin Storm satte 3-0 efter drygt tre minuter och Niclas Lehmann ordnade 4-0 efter nio minuter i fem mot tre.
Tyringe lyckades reducera till 4-1 i inledningen av den tredje perioden genom Belmin Mesanovic men tre minuter senare satte Andreas Nordfeldt 5-1 och Tyringe hade inte kraft att vända på matchen den här kvällen.

Vimmerby – Kalmar 5-2

Vimmerby visade att de tänker göra allt för att ta sig till Allettan efter jul men hade svårt att få hål på Andreas Henriksson i den första perioden som slutade mållös.
Istället trillade målen in i mittperioden, Hampus Harlestam satte 1-0 halvvägs in i mittakten, fint assisterad av Måns Carlsson och Ludvig Jardeskog.
Sebastian åkesson dubblade på ledningen fyra minuter senare och strax innan pausvilan fixade Martin Jönsson 3-0 för Vimmerby.
Samma Jönsson satte sedan 4-0 knappt sju minuter in i den tredje perioden innan Kalmar lyckades överlista Jonathan Stålberg.
Kalmars nyförvärv, Evan Allen satte sitt första mål i Hockeyettan tio minuter in i den tredje och några minuter senare lyckades även Rasmus Djerf reducera för gästerna. Men närmre än så kom de aldrig, istället kunde Måns Carlsson skicka in 5-2 i tom kasse och punktera tillställningen efter knappa 18 minuter.

Troja-Ljungby – Dalen 0-2

Dalen begav sig till Ljungby för match mot Troja och de gjorde det med en storspelande målvakt. David Elmgren räddade samtliga 42 skott som Troja-Ljungby avslossade under matchens gång.
Att säga att Dalen fick ett psykologiskt mål vore en underdrift, laget tog nämligen ledningen genom Kalle Hult precis innan klockan tickat upp på 20 minuter i Ljungby Arena. Men målet godkändes och Dalen gick till pausvila i ledning.
Knappt sex minuter in i den andra perioden ökade Julius Selle-Larsson på till 2-0 för gästerna och Troja-Ljungby försökte och försökte för att komma tillbaka målmässigt men Elmgren stod i vägen och räddade Dalen vid ett flertal tillfällen och han var också den största anledningen till att Dalen fick med sig tre poäng från den svåra bortamatchen.