Allt inför fredagens, lördagens och söndagens matcher i Östra serien

Här kommer det viktigaste inför helgens matcher i Östra serien.

Väsby-Segeltorp Fredag 19.00

Femman mot sjuan där fyra poäng skiljer mellan lagen. Väsby kommer senast från en seger mot Hammarby med 6-4 medan Segeltorp senast förlorade med uddamålet mot Huddinge. Att hålla ögonen på i de båda lagen är Väsbys Christian Holmblad, som efter tio matcher står på 15 poäng, och Segeltorps Måns Krüger samt Nicklas Nilsson som båda har gjort 14 poäng. Oviss match som säkerligen kan bli underhållande.

Visby/Roma-Nyköping Fredag 19.00

Visby/Roma som gjort mycket mål men samtidigt släppt in ganska många för att tabellmässigt ligga där man ligger. Tittar vi i tabellen hittar vi dem på en fjärdeplats medan bortalaget Nyköping håller till på en åttonde plats och jobbar hårt för att närma sig AllEttanstrecket. Båda lagen kommer från knappa förluster, Visby/Roma på straffar mot Hudiksvall och Nyköping med uddamålet mot Sollentuna. Visby/Romas Mikael Adamsson toppar poängligan i Östra med 18 poäng, varav 13 av dem är mål. Fortsätter kaptenen näta mot Nyköping?

Vallentuna-Enköping Fredag 19.00

Vallentuna som har haft en rätt tung period just nu placerar sig på en tionde plats och tar nu emot trean Enköping med två raka segrar i bagaget. Senast lagen möttes, då med Enköping som hemmalag, blev det en jämn match där Enköping vann med 2-1. Kan Vallentuna studsa ur sin tuffa period och dessutom ta revansch mot Enköping?

Hudiksvall-Hammarby Lördag 16.00

Hudiksvall har fortfarande en nolla i sin förlustkolumn och kommer senast från en 0-3 seger mot Vallentuna. Hammarby kommer även dem från en bortaseger där man håller nollan, 0-4 mot Trångsund. Man ligger nia i tabellen med sina fem vinster. Hammarby är seriens näst bästa lag i powerplay, något som kan bli avgörande mot Hudiksvall som inte släpper in särskilt många mål.

Hanviken-Huddinge Söndag 16.00

Hanviken har det tungt i botten även om man senast plockade poäng mot Enköping. Sex inspelade poäng hittills när man nu ska ta emot tvåan Huddinge på 27 poäng. Huddinge vann senast med hela 6-0 mot Sollentuna och har gjort hela 48 mål, vilket man tillsammans med Hudiksvall är bäst med.

Väsby-Trångsund Söndag 16.00

Andra matchen för Väsby i helgen men denna blir lite extra speciell för laget då man äntligen får göra hemmapremiär i Vilundahallen som nu alltså är godkänd för spel. Tidigare har man alltså endast fått spela bortamatcher och sina hemmamatcher i Järfälla. Trångsund förlorade senaste matchen men knep innan det en viktig bortaseger mot Vallentuna. Trångsunds hemmamöte mot Väsby slutade 2-6 och säkerligen vill man få till ett bättre resultat denna gång.

Segeltorp-Sollentuna Söndag 16.00

Segeltorp som har en tuff bortamatch under fredag tar sedan emot Sollentuna på söndagen. Ett Sollentuna som är nära en AllEttanplats men inte riktigt lyckas komma över det där strecket. Sollentuna åkte på en rejäl förlust mot Huddinge senast och lär va sugna på att studsa tillbaka direkt.

/Mathias