Tre hemmasegrar i Östra serien

Tre matcher spelades under fredagen i den östra serien och det blev idel hemmasegrar.

Visby/Roma-Nyköping 5-1 (0-0, 3-0, 2-1)

Efter en mållös första period där hemmalaget dominerade skotten fick man i den andra perioden utdelning också. Tre raka mål varav två i powerplay genom Einar Engström, Hampus Falk och Christian Olsson. När sedan Carl Ericson satte 4-0 tidigt i den tredje perioden blev uppförsbacken stor för Nyköping. Mikael Adamsson, med sitt fjortonde mål, ökade på till 5-0 innan Nyköping kunde få ett tröstmål genom Johan Mörnsjö. Nej, det blev ingen rolig kväll för Nyköping ute på ön som får vända hem utan poäng.

Väsby-Segeltorp 4-2 (0-0, 1-2, 3-0)

Även här en mållös första period innan målskyttet kom igång i den andra. Då var det bortalaget som genom Tim Lissäng x2 gjorde 0-2 innan Väsbys Nick Hedemyr hittade en viktig reducering i slutet av den andra perioden. Kanske var den reduceringen en nyckel för det som skulle komma i den tredje. En tidig kvittering från Christian Holmblad innan Razmuz Waxin-Engback och Ludvig Wiita-Adamsson nätade en gång vardera och tillsammans hade de vänt 1-2 till 4-2 i den tredje perioden. Väsby, med någon match mindre än de flesta, kryper nu närmare Visby/Roma och Huddinge.

Vallentuna-Enköping 5-3 (0-1, 3-0, 2-2)

Det var en jämn match senast lagen möttes, då gick Enköping segrande med uddamålet. Nu tar Vallentuna revansch efter en väl utförd match. Men det är bortalaget Enköping som tar ledningen i den första perioden genom Hampus Wallin. Men i den andra perioden, likt övriga matcher, smäller det bara till för Vallentuna. 1-1, 2-1 och 3-1 från Oskar Söderberg, Hannes Östlund och Alfred Wredh. När Erik Stenbacka sedan gör 4-1 tidigt i den tredje får Enköping det tufft att plocka någon poäng. Man lyckas genom Niklas Rigelius reducera till 4-2 men Vallentunas Marcus Andersson gör sedan 5-2 och att Jesper Sojé lyckas göra 5-3 spelar ingen roll när Vallentuna sedan håller undan bra. Hemmalaget vinner också skotten med 34-16 och tar tre viktiga poäng för att vara med i kampen om den sista AllEttanplatsen. En stark seger från Vallentuna.

/Mathias