Två helgmatcher i norr

Fredag 19.00 Kalix – SK Lejon (1:1,15  X:7,00  2:8,70)*

Kalix är tillbaka i hetluften efter att inte ha spelat matcher på två veckor. Senast det begav sig fick man se sig besegrade av Piteå men man ligger förlusten till trots på en stabil tredjeplats i tabellen och på säker Allettan-mark. Gästerna från Skellefteå har det tyngre och kommer närmast från en 1-7-förlust mot Kiruna AIF och parkerar på en tiondeplats i tabellen.

Lagen möttes senast i slutet av oktober i en match som Kalix vann med 0-3.

 

Söndag 16.00 Boden – Örnsköldsvik (1:1,45  X:4,90  2:4,35)*

När Örnsköldsvik gästar Boden under söndagseftermiddagen kommer det mesta att handla om den stora profilen Conny Strömberg och hans första match i Örnsköldsvikströjan. Strömberg själv ser fram emot matchen.

– Det blir en bra start. Det är det man ser fram emot, matcher är roligt, träning är inte lika roligt längre. Jag får två pass till innan matchen på söndag. Det känns som det brukar göra, lite ringrostigt. Men det ska nog gå att lägga en flippmacka på söndag, nu ska vi nöta power play i veckan, säger Strömberg till Örnsköldsviks Allehanda.

Strömberg må vara ett nytt ansikte i omklädningsrummet men han känner till laget och spelarna väl.

– Det känns alltid roligt att vara här. Jag har varit här och tränat på somrarna så det är inget nytt, det är samma ishall, kall och go. Känner några lagkamrater sedan tidigare, bra killar som vanligt.

Örnsköldsviks sportchef Patrick Edlund är av naturliga själ nöjd med att ha Strömberg i truppen.

– Jättekul att Conny vill spela med oss under de här förutsättningarna. Han erbjöd sig sina tjänster och frågade om vi var intresserade och självklart är vi det. Vi hoppas att han gör det han har gjort så ofta tidigare, det vill säga producera poäng och vara ett vapen i power play där han har sina främsta skills. Vi har seriens bästa box play men inte lika bra i power play. Förhoppningsvis ska vi höja oss i PP med Conny i laget.

Örnsköldsvik har åtta poäng upp till Kiruna AIF som för tillfället har den femte och sista Allettanplatsen och behöver en bra andra halva av serien för att på allvar utmana om en plats ovanför strecket. Boden kommer närmast från en övertidsförlust mot Teg och ligger fyra i tabellen.

 

//Marcus Malmsten