Inför Boden-ÖHF

Imorgon väntar ännu en tripp till Norrbotten för Örnsköldsvik HF. Den här gången är destinationen Boden.

– En jättespännande och intressant match där vi är väl medvetna om att det är tre viktiga poäng som står på spe, säger Lennart Hermansson.

ÖHF:s skade- och sjukdomsläge har gått åt rätt håll den senaste tiden och i nuläget är det endast backen Tim Jonsson som återfinns på frånvarolistan.

– Vi har på forwardssidan bra bredd och det är kamp om platserna, säger Hermansson som i matchtruppen tagit ut sex backar och 14 forwards och en av de sistnämnda är Conny Strömberg (43 år idag) som nu är redo för debut i ÖHF.

– Det är riktigt kul att se hur Conny smält in i gruppen under veckan. Med sin rutin har han tillfört trygghet till gruppen och det betyder massor, sedan hoppas vi självklart också att han ska ge oss ytterligare dimension i power play, säger Hermansson.

Tankar om motståndet?

– Boden är väldigt intensiva i sitt spel. Det såg vi när vi besegrade dem i Skyttishallen för ett par veckor sedan. De lägger ned puck djupt och sedan går de hårt. De är också starka runt kassen. Vi vet vad vi måste göra imorgon och vi är redo. Helt klart går vi för att ta med oss tre poäng på bussen hem.

 

ÖHF:s preliminära matchtrupp

1 Dackell, 67 Hedman.

4 Byström, 7 Fränckel, 20 Nordenberg, 28 Sjödin, 57 Ljungdahl, 70 Öst Pettersson.

10 Nilsson, 11 Henriksson, 14 Håkansson, 17 Näsström, 19 Magnusson, 22 Fällman, 23 Gunnarsson, 24 Strömberg, 25 Forsström, 26 Tjernström, 27 Bårman, 33 Johansson, 77 Engström, 91 Engjom.