Kalix och Boden helgens vinnare i norr

Två matcher stod på menyn under helgen i den norra serien och den första spelades under fredagskvällen i PART Arena mellan Kalix och gästerna SK Lejon. Kalix dominerade matchbilden från start till mål och kunde tämligen komfortabelt vinna matchen med 6-0.

Matchhjälte och tremålsskytt i hemmalaget var Felix Olsson som var nöjd med både lagets och sin egen insats.

– Jag tycker vi gjorde en bra match och skapade många chanser, sa Olsson till Kuriren och menar vidare att det såklart var skönt att göra tre mål.

– Jag brukar stänka dit någon då och då. Riktigt skönt att få göra hattrick, det händer inte så ofta.

Även Kalix tränare Petter Christoffersson tycker att lagets insats var bra.

– Jag var lite orolig efter uppehållet, men idag spelade vi efter receptet, berömmer Christoffersson som förfogar över en bred och stark trupp, vilket inte minst bevisades i fredags där till exempel stjärnbacken Johan Pettersson saknades.

– Vi har en bra konkurrenssituation i laget, särskilt på forwardssidan, avslutar Christoffersson.

 

Söndagsmatchen mellan Boden och Örnsköldsvik skulle bli en jämn historia, men som till stor del skulle präglas av Conny Strömbergs debut. Det var dock Boden som öppnade bäst och gick tidigt i den första upp i en 2-0-ledning tack vare mål av Anton Toolanen och Tommy Wargh, innan det var dags för Strömberg att visa upp sig. Han satte själv 1-2 strax innan paus och bara en knapp minut in i den andra perioden assisterade han till Örnsköldsviks kvittering och matchen levde i allra högsta grad igen. Boden kunde dock återhämta sig och drog ifrån till 4-2 innan perioden var slut genom mål av Sebastian Huczkowski och Christian Nyman. Örnsköldsvik kom aldrig närmare än 4-3, Strömberg assisterade till reduceringen, och samtliga tre poäng stannade i Boden.

I Örnsköldsvik var tränaren Lennart Hermansson besviken efter slutsignalen.

– Vi är inte tillräckligt bra, vi är inte tillräckligt hungriga och just det gör att man känner en besvikelse, säger Hermansson till klubbens hemsida och konstaterar att man inte kommer upp i nivå förrän i slutet av matchen.

– Vi förlorar alldeles för många närkamper, vi står och tittar på för mycket. Vi får till en reducering och vi jagar vidare men lyckas inte kvittera. Det är inte förrän matchens sista fyra minuter som vi visar riktig hetta.

Hermansson ger Strömberg godkänt i debuten och delar även ut andra beröm.

– Conny är godkänd i sin debut och i övrigt vill jag plussa för Andreas Forsström, Sebastian Magnusson och David Gunnarsson.

 

 

//Marcus Malmsten