Målkavalkad i Grums under söndagen

Det spelades fyra matcher i den västra Hockeyettan under söndagseftermiddagen.

Arboga – Kumla 5-1

Arboga inledde piggt och såg till att ta ledningen i matchen redan efter en dryg minut genom Zebastian Bodini Schmitt och det var Arboga som stod för det mesta under de inledande 20 minuterna.
Men Kumla stack emellan och kvitterade efter knappt fem minuters spel genom Wille Ylitalo. Det var dock det roligaste Kumla hade den här eftermiddagen.
Wincent Blomdahl återgav ledningen till Arboga efter knappt tolv minuters spel när Arboga spelade fem mot tre.
I den tredje perioden kom även 3-1 i powerplay för Arboga. Lukas Henze överlistade Jonathan Frykholm och satte sitt första mål för säsongen.
Knappt tre minuter senare slog han till på nytt och satte 4-1 för Arboga.
Och några minuter senare spelade han fram Alexander Kovalonok till slutresultatet 5-1.

Skövde – Lindlöven 2-3

Skövde tog emot Lindlöven i en viktig match för att haka på i kampen om femteplatsen i serien.
Och det var Skövde som började bäst och tog ledningen efter knappa fyra minuter genom Jesper Erlandsson i powerplay.
Lindlöven såg dock till att vända på matchen innan den första perioden var till ända.
Linus Lundberg kvitterade strax efter att Sk

övde blivit fulltaligt och Jakob Marshall Olsson satte ledningsmålet drygt fyra minuter senare.
Marshall Olsson utökade ledningen knappt fyra minuter in i mittperioden innan Henrik Thegel reducerade för hemmalaget.
Skövde försökte under den tredje perioden att hitta en kvittering och kom nära, men pucken passerade aldrig mållinjen bakom Isak Mantler som såg till att Lindlöven fick med sig samtliga tre poäng från Billingehov.

Grums – Köping 9-5

I Billerudhallen blev det en målrik tillställning när Grums tog emot Köping.
Gästerna satte matchens första mål efter åtta minuters spel genom Jonathan Ström.
Men mindre än minuten senare var det kvitterat, Emil Persson satte 1-1 efter 8.52 och knappa fem minuter senare satte Robert Thellberg ledningsmålet för Grums.
I den andra perioden ökade Jesper Norbäck på till 3-1 i powerplay efter fyra minuters spel och Robert Thellberg ordnade 4-1 fyra minuter senare.
Den tredje perioden blev riktigt händelserik.
Johan Eek reducerade efter knappt två minuter, Lukas Söderlund replikerade för Grums tre minuter senare.
Eek reducerade på nytt efter åtta minuters spel, August Lundqvist svarade minuten senare genom att göra mål för Grums.
Jonathan Ström satte en ny reducering en minut senare och Grums replikerade genom August Lundqvist bara 25 sekunder senare.
När sedan Grums fick chansen att spela fem mot tre skickade Robert Thellberg in sitt tredje för kvällen fram till 8-4 för Grums och i numerärt underläge ordnade August Lundqvist sitt tredje för kvällen fram till 9-4.
Anton Svensson fastställde slutresultatet till 9-5 efter 16.31 av den tredje perioden och publiken fick alltså se nio mål på mindre än 15 minuter.

Malung – Surahammar 4-1

I Dalarna tog nykomlingen Malung emot bottenlaget Surahammar och Malung visade upp ett fint spel stundtals under matchen.
De tog även ledningen med 1-0 halvvägs in i den första perioden genom Patrick Eriksson och innan den första perioden var över hade Filip Myhrman ökat på ledningen till 2-0.
Surahammar hade stora problem att skapa någonting egentligen under matchen och avlossade bara elva skott på mål under 60 minuters spel.
I den tredje perioden ökade Jonas Kapla på till 3-0 efter knappa kvarten och med drygt två minuter kvar skickade Daniel Söderlund in 4-0 i tom kasse.
Men Surahammar slapp lämna isen mållösa, för med en minut och 39 sekunder kvar att spela reducerade Jesper Törnblom till 4-1 för Surahammar som ligger kvar i botten med en inspelad poäng.