Tamt ÖHF föll i Boden

Örnsköldsvik HF förlorade borta mot Boden med uddamålet 3-4 och det var en märkbart besviken Lennart Hermansson direkt efter slutsignalen.

– Vi är inte tillräckligt bra, vi är inte tillräckligt hungriga och just det gör att man känner en besvikelse.

ÖHF kom tidigt i tvåmålsunderläge innan Conny Strömberg reducerade i slutet av första perioden. Sedan får ÖHF också bästa möjliga start på mittperioden när Johan Nilsson kvitterar.

– Då har man förhoppningen att vi ska resa oss men vi förlorar alldeles för många närkamper, vi står och tittar på för mycket, säger Hermansson som fick se Boden gå ifrån till tvåmålsledning ännu en gång.

I tredje perioden, efter sju-åtta minuter, går ÖHF ned på manskap men det är inte förrän man väljer att plocka Oliver Dackell av banan med drygt fyra minuter kvar som man blir riktigt desperata.

– Vi får till en reducering och vi jagar vidare men lyckas inte kvittera. Det är inte förrän matchens sista fyra minuter som vi visar riktig hetta, konstaterar Hermansson.

Conny Strömberg som debuterade i ÖHF-dressen gjorde ett mål och assisterade till de två övriga.

– Conny är godkänd i sin debut och i övrigt vill jag plussa för Andreas Forsström, Sebastian Magnusson och David Gunnarsson, avslutar Hermansson.

 

Matchfakta

Bodens HF – Örnsköldsvik HF 4-3 

(2-1, 2-1, 0-1)

Period 1: EQ 1-0 (03:43) Anton Toolanen (Tommy Wargh), PP1 2-0 (10:17) Tommy Wargh (Max Pålholm, Sebastian Harila), PP2 2-1 (18:04) Conny Strömberg (David Gunnarsson, Sebastian Magnusson)

Skott: 16-8.

Period 2: EQ 2-2 (00:22) Johan Nilsson (Henrik Ljungdahl, Conny Strömberg), EQ 3-2 (04:27) Sebastian Huczkowski (Fredrik Larsson, Johan Ceder), PP1 4-2 (19:05) Christian Nyman (Tommy Wargh, Johan Ceder)

Skott: 19-5.

Period 3: EQ 4-3 (17:01) Sebastian Magnusson (David Gunnarsson, Conny Strömberg)

Skott: 13-8.

Totalt: 48-21.

Utvisningar: Bodens HF 8×2 min, Örnsköldsvik HF 8×2 min.

Domare: Jimmy Andersson, Rosvik.

Publik: 552.

Matchens lirare, Bodens HF: Tommy Wargh.

Matchens lirare, Örnsköldsvik HF: Conny Strömberg.