Vimmerby i serietopp efter omgång 14

Det blev en målrik söndag i den södra serien, 33 mål fördelades på fem matcher.

Kalmar – Troja-Ljungby 4-2

Den första perioden i Iffehallen var realtavit jämn spelmässigt, Kalmar skapade en del och Troja skapade en del. Det var även gästerna som gjorde det första målet i matchen, efter knappt sex minuters spel satte Jonatan Nielsen 0-1 och Troja hade fått precis den start de önskade sig.
I den andra perioden var det Troja som förde spelet och sköt klart mest men det vaer Kalmar som gjorde periodens första mål, Jesper Sellin kvitterade efter sju minuters spel men gästerna återtog ledningen bara 42 sekunder senare genom Carl-Johan Sjögren.
Troja behöll ledningen i drygt två minuter, sedan hade Sebastian Ottosson kvitterat, i numerärt underläge.
Det gav hemmalaget en rejäl boost och bara dryga minuten senare hade Jarkko Oikarinen givit Kalmar ledningen för första gången i matchen.
Troja-Ljungby fick två tidiga powerplay i den tredje perioden men pucken passerade aldrig Robert Hestmanns mållinje.
Istället kunde Evan Allen fastställa slutresultatet till 4-2 för Kalmar efter dryga sju minuters spel.

Tyringe – Nybro 1-7

Nybro åkte till Tyringe och körde över hemmalaget fullständigt.
Linus Olsson gav Nybro ledningen efter tre och en halv minut, Dennis Santesson ökade på 39 sekunder senare och Janne Kivilahti satte 0-3 efter 8.38.
I slutet av mittperioden kom reduceringen till 1-3 genom Andreas Anarp, men glädjen i hemmalaget blev kortvarig, för mindre än minuten senare ökade Markus Palmberg på gästernas ledning till 1-4.
I den tredje perioden ökade Nybro takten igen och spottade in tre mål till i krossen.
Fredrik Strömgren satte 1-5 efter knappt fem minuter, Dennis Santesson ökade på till 1-6 sex minuter senare och Markus Palmberg fastställde slutresultatet till 1-7 en dryg minut senare.

Hanhals – Kallinge/Ronneby 4-1

Hanhals såg till att närma sig lagen på rätt sida Allettan-strecket när de tog emot Kallinge/Ronneby under söndagen.
Men det dröjde länge innan publiken i Kungsbacka ishall fick se några mål.
Det tog 38 minuter innan Henrik Persson spräckte dödläget när han överlistade Oscar Malm.
Men den tredje perioden blev händelserik, först kvitterade Adam Hirsch efter 2.37 men glädjen blev kortvarig, för bara 25 sekunder senare hade Hanhals återtagit ledningen genom Jonatan Lundin-Andersson.
När Robin Carlsson sedan satte 3-1 efter 17 minuters spel tog KRIF sin timeout och plockade ut Oscar Malm för att spela sex mot fem men som så ofta förr hjälpte det inte, istället kunde Pontus Andreasson skicka in 4-1 i tom kasse efter 19 minuters spel och ge Hanhals tre poäng i jakten på en Allettan-plats.

Halmstad – Dalen 1-4

Dalen satte högsta fart direkt borta mot Halmstad och tog ledningen redan efter 29 sekunder genom Kalle Hult.
Innan den första perioden var över så utökade Viktor Näslund till 0-2 och Dalen hade full kontroll på händelserna.
I den andra perioden kom även 3-0 för Dalen, återigen var det Kalle Hult som gjorde mål för sitt lag.
Markus Nygren reducerade i powerplay för Halmstad efter knappa nio minuter av den tredje perioden men närmre än så kom de aldrig, istället kunde Kalle Hult fullborda sitt hattrick när han skickade in 4-1 i tom kasse med bara sekunder kvar att spela.

Mörrum – Vimmerby 3-6

Vimmerby kom till Mörrum för att dryga ut sin serieledning och de gjorde det genom att vara sylvassa i sina avslut.
Måns Carlsson inledde gästernas målskytte efter drygt tre minuter i powerplay. Men Mörrum stretade emot och tänkte inte ge Vimmerby några gratispoäng.
Khalid Ibrahim kvitterade efter åtta minuter och det var dödläge på nytt.
När Vimmerby fick ett nytt powerplay kom även ett nytt ledningsmål, den här gången var det Anton Carlsson som gjorde målet. Men mindre än minuten senare hade Mörrum kvitterat på nytt.
Sonny Karlsson såg till att det var oavgjort på resultattavlan efter den första perioden.
Vimmerby tog dock ledningen på nytt, två och en halv minut in i den tredje perioden satte Mathias Wigley 2-3 för Vimmerby.
Det tog två och en halv minut, sedan var det kvitterat för tredje gången, målskytt, Sonny Karlsson.
Men Vimmerby replikerade per omgående, Samuel Eriksson satte 3-4 till gästerna och då lyckades Vimmerby gå ifrån.
Hampus Harlestam satte 3-5 när Mörrum plockat ut Sebastian Ericsson för att spela sex mot fem och även Måns Carlsson skickade in pucken i den tomma kassen för att fastställa slutresultatet till 3-6.