Onsdagsunderhållning i norr

Fyra matcher på schemat i Hockeyettan Norra under onsdagen när bland annat…

 

… Kiruna AIF ställs på prov när serieledarna Piteå gästar Lombiahallen. AIF-kaptenen Emil Jakobsson ser fram emot att försöka utmana topplaget.

– Vi möter ju serieledarna så det blir något att bita i. Piteå har vana att vara ett topplag i Hockeyettan så det ska bli roligt att försöka knipa nån pinne, säger Jakobsson till klubbens hemsida.

Förra mötet mellan lagen vann Piteå med förkrossande 7-1 hemma i LF Arena men Jakobsson tror på en annan matchbild denna gången.

– Piteå borta är kanske säsongens svåraste match. Vi spelade alldeles för naivt och hade ingen glöd. Det kommer bli ljusår bättre ikväll med vår enormt härliga publik i ryggen!

 

… Östersund, som endast tagit en trepoängare på de fem senaste matcherna, reser till Skellefteå för match mot SK Lejon. Jämtarna är i stort poängbehov i kampen kring en plats i Allettan och man ligger i dagsläget på en sjätteplats, två poäng upp till den femte och sista Allettanplatsen.

– Till kvällens match kommer vi från en spel- och träningsledig helg som har gjort oss gott efter några tuffa veckor med långa bortaresor. Vi är rappa och laddade för match och ser fram emot kvällen. Vi har med oss tre spelare från J20 och det känns roligt att våra unga spelare fortsatt får chansen, säger Östersundstränaren Kjell-Åke Andersson till klubbens hemsida.

 

… Kiruna IF ska försöka studsa tillbaka efter storförlusten mot Vännäs senast när man reser till Kalix för match mot tabelltrean.

– Kalix är som alla vet ett mycket bra lag, det är bara lyfta på hatten för deras framgångar de senaste säsongerna. Vi är ju inte favoriter ikväll, men vi känner oss inte slagna på förhand, vi vet att vi kan spela på den nivån som Kalix håller om vi får till det, säger Kirunatränaren Robert Lahti till klubbens hemsida.

Om Lahti får tippa matchen tror han på seger för sitt Kiruna.

– Jag tror att vi krigar till oss en seger på ikväll. Visserligen kommer Kalix ha mycket puck men vi kommer ta tillvara på det chanser som bjuds och ta hem poängen till Kiruna, det siktar vi på!

 

Onsdagens matcher i Hockeyettan Norra:

Kiruna AIF – Piteå (1:4,70  X:5,05  2:1,40)*

Asplöven – Boden (1:5,05  X:5,35  2:1,35)*

Kalix – Kiruna IF (1:1,40  X:5,10  2:4,75)*

SK Lejon – Östersund (1:7,55  X:6,45  2:1,20)*

*Odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten