Arboga besegrade Surahammar under fredagskvällen

Den västra serien inledde omgång 16 under fredagskvällen med en enda match.

Arboga som haft en fin säsong hittills och ligger på en Allettan-plats tog emot bottenlaget Surahammar i ett derby under kvällen.

Och det var hemmalaget som började bäst och tog ledningen i matchen efter knappa nio minuter genom Victor Colton som spräckte Rasmus Fahlanders nolla.

Men mi

ndre än två minuter senare lyckades Surahammar kvittera till 1-1 genom Tom Olsson i powerplay.

Alexander Kovalonok hade en bra chans att ta ledningen på nytt i den andra perioden men han lyckades inte överlista Fahlander när han fick chansen på straff.

Istället kom hemmalagets mål retroaktivt i den tredje perioden.

Roman Semjonov satte 2-1 i powerplay drygt elva minuter in i slutakten och med knappa tre minuter kvar satte Mathias Linnarud 3-1 för hemmalaget.

Då tog Surahammar sin timeout och plockade ut Fahlander med två minuter kvar att spela, men målet kom aldrig, istället satte Roman Semjonov 4-1 i tom kasse och såg till att Arboga plockade nya poäng i kampen om Allettan-platserna.