Trygghet bakom framgångsvågen

Att 15 raka segrar också ska bli 16 på söndag när Trångsviken kommer på besök till Glysishallen är väl knappast något vågat tips. Eller…?

Klyschan om att ”man inte vinner några hockeymatcher på beställning” ska man förstås alltid ha i åtanke, men den här gången – mitt i en nästan osannolik framgångsvåg – skulle det inte bara vara en överraskning utan en rejäl sensation om Trångsviken skulle resa hem med någon poäng från bortamatchen mot HHC.

– Det ska väl inte behöva hända. Vi faller inte ihop om vi skulle få ett baklängesmål emot oss. Vi har ett så starkt grundspel, så vi vet att vi kommer att skapa lägen. Och om någon har en dålig dag så är det alltid någon annan som kliver fram, säger #20 Henrik Marklund, som med sin speed och energi tillför mycket i HHC:s anfallsspel.

Mot Väsby senast gjorde Henrik sitt femte mål när han i power play gav HHC den viktiga ledningen med 2-1 i andra perioden efter att man först hade varit i underläge och sedan kvitterat till 1-1 med #15 Adam Seydlitz som målskytt.

Apropå det så har HHC vid fem tillfällen – alltså i en tredjedel av matcherna – hamnat i 0-1-underläge och vid två av dessa matcher också varit under med 2-1 innan matchen ändå vänts till seger. Till saken hör också att HHC har hållit nollan i fem av de 15 matcherna.

– Vi har en trygghet i spelet som gör att vi kan vända underlägen, säger Henrik Marklund, som visserligen spelade sju matcher med HHC redan i slutet av förra säsongen när han kom från Almtuna för att få mer speltid, men som ändå kan räknas in bland nyförvärven inför den här säsongen.

Egentligen kommer Henrik Marklund från Skellefteå AIK:s ungdoms- och juniororganisation och har sedan spelat i allsvenskan för både AIK och Almtuna efter några år i HockeyEttan med Mörrum, Grästorp, Arboga och Asplöven.

Redan i maj flyttade han till Hudik med jobb hos Varubolaget. Tillsammans med flickvännen Amanda bor han i området ovanför kyrkan, som i Hudik mest går under benämningen ”Väst på sta’n”.

– Vi trivs jättebra här i Hudik. Och jobbet på Varubolaget är ju rena träningen när man ska lyfta tunga möbler, konstaterar Henrik med ett svårtolkat leende.

Nu gäller det alltså hemmamatch mot nykomlingen Trångsund, som ligger fast förankrat i tabellens nedre del med bara tre segrar och 10 poäng mot Hudiks långa segerrad och 44 poäng.

I målkolumnen står det minus 44 för Trångsund mot plus 33 för HHC. Det var länge sedan, om ens någonsin, som HHC gått till spel med ett större favoritskap. Det vågar man väl ändå påstå…