Troja-Ljungby och Kallinge/Ronneby lördagens vinnare

Den södra serien inledde omgång 16 med två matcher under lördagseftermiddagen.

Tyringe – Troja-Ljungby 1-3

Tyringe tog emot Troja-Ljungby i Tyrs Hov. Och gästerna dominerade stora stunder av matchen. Men målen uteblev under en lång period.
Tyringe tog istället ledningen i matchen efter knappa nio minuter genom Kevin Eriksson när han överlistade Anton Svensson.
Den andra perioden blev mållös men Troja-Ljungby valde att byta målvakt efter den inledande perioden och i den tredje kom dessutom utdelningen för gästerna.
Mikael Roslund kvitterade en minut in i slutakten.
När Troja-Ljungby fick ett powerplay i slutskedet av matchen kom även ledningsmålet genom Mattias Åkesson.
Tyringe valde att plocka ut Joakim Strandberg för att spela sex mot fem men det slutade med ett nytt baklängesmål när Mikael Roslund fastställde slutresultatet.

Kristianstad – Kallinge/Ronneby 2-4

Kristianstad tog emot Kallinge/Ronneby i en toppmatch och det var jämnt och hårt i Kristianstad ishall.
Hemmalaget tog ledningen i numerärt underläge sex minuter in i den andra perioden genom Johan Lundgren men KRIF kom tillbaka och kvitterade en dryg minut senare i samma powerplay. Andreas Nordfeldt överlistade Joel Gistedt och såg till att det var jämnt målmässigt.
Fyra minuter såg även Stefan Söder till att gästerna hade vänt på matchen när han satte 1-2.
Fem minuter in i den tredje akten kom även 1-3 genom Stefan Söder och i powerplay kom 1-4 genom Adam Hirsch efter knappa nio minuter.
Kristianstad tog sin timeout och plockade ut Joel Gistedt efter 14 minuters spel och spelade sex mot fem under lång tid.
Det gav effekt, först fick de med sig en utvisning och kunde således spela sex mot fyra istället. Och till slut kom även reduceringen till 2-4 genom Fredrik Hansson. Då stod matchuret på 15.13 av den tredje perioden.
Kristianstad plockade ut Gistedt på nytt med två och en halv minut kvar men pucken ville inte in bakom Daniel Rosengren och KRIF fick med sig samtliga tre poäng och befäster sin plats bland de fem lagen som går till Allettan.