Allt om helgen från den norra serien

Helgen i den norra serien började redan i lördags i ett möte mellan hemmalaget Östersund och gästerna Örnsköldsvik. Matchen såg länge ut att gå till förlängning men vid ställningen 2-2 och bara en dryg halvminut kvar av matchen kunde Östersunds Marwin Ingmarsson skjuta 3-2 till hemmalaget, ett resultat som stod sig matchen ut.

Örnsköldsviks tränare Lennart Hermansson var besviken efter matchen och tyckte att hans lag förtjänade ett bättre öde.

– Jag lider något fruktansvärt med grabbarna. Vi gör höstens bästa prestation. Vi är bättre än Östersund men får ingenting med oss. I andra perioden presterar vi på en nivå som är rent strålande, summerar Hermansson på klubbens hemsida.

Under söndagen väntade sedan ytterligare tre matcher där bland annat Kiruna IF vann med hela 8-2 hemma mot Asplöven.

– I dag sätter vi puckarna och kan segla ifrån, säger Kirunatränaren Robert Lahti till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi tog med oss det vi gjorde bra mot Kalix senast och kom ut bra även till den här matchen. Det var skönt att få ett tidigt mål men efter det tycker jag att matchen är jämn. När vi får det andra målet i powerplay kan vi slappna av mer och då kom trean av bara farten. Det är sällan som Asplöven åker på sådana här stora förluster. Skillnaden i dag jämfört med andra matcher är att vi får de enklare målen i powerplay och kan segla ifrån tack vare det.

Även Vännäs var tillbaka i matchspel efter ett kortare uppehåll och hade förvånansvärt svårt att ta tre poäng mot ett hårt kämpande SK Lejon. Slutsiffrorna blev tillslut 3-2 till Vännäs, mycket tack vare Petter Segersten som stod för samtliga Vännäsmål.

– Det blev onödigt spännande. Det var lite för mycket utvisningar för min smak och vi ska inte behöva sätta oss i en sån här sits mot Lejon. Men skönt att vi grejade det ändå, säger Vännästränaren Mattias Lund till klubbens hemsida och passar även på att berömma Segersten som i och med sina mål bröt en längre måltorka.

– Det var skönt för honom att det lossnade.

I söndagens tredje match fick Kiruna AIF med sig två poäng hem från Boden efter att Philip Kemi skjutit 3-4 till bortalaget drygt halvvägs in i förlängningen inför 2071 åskådare i Björknäshallen.

 

Helgens resultat i Hockeyettan norra:

Östersund – Örnsköldsvik 3-2

Boden – Kiruna AIF 3-4 eft. förl

Kiruna IF – Asplöven 8-2

Vännäs – Lejon 3-2

 

 

//Marcus Malmsten