Idel hemmasegrar i den södra serien under söndagen

Nybro – Helsingborg 8-2

Nybro hade inga problem att avfärda Helsingborg hemma i Liljas Arena under söndagen.
Janne Kivilahti satte 1-0 för hemmalaget knappa sex minuter in i den första perioden.
I den andra perioden gick Nybro ifrån målmässigt och avgjorde matchen.
Sebastian Borg gjorde 2-0 efter 2.29, Simon Mattsson ökade på till 3-0 och Janne Kivilahti fixade 4-0 efter knappa tolv minuter av mittperioden.
Då tog Helsingborg sin timeout och valde även att byta målvakt för att få stopp på blödningen.
Det höll en dryg minut sedan hade Johan Järlefelt utökat till 5-0.
Johan Zarwel reducerade för Helsingborg några minuter senare men matchen var i praktiken avgjord.
Sebastian Borg ordnade 6-1 i inledningen av den tredje perioden innan Casper Åkesson reducerade en gång till för gästerna.
Sebastian Borg var dock inte nöjd med två strutar utan satte även 7-2 och fullbordade sitt hattrick.
Med fem minuter kvar kom även 8-2 när Rasmus Johansson fastställde slutresultatet.

Halmstad – Kalmar 5-4 (förlängning)

Det blev en jämn match som utspelade sig i Halmstad Arena under söndagen.
Hemmalaget tog ledningen efter drygt åtta minuter genom Niklas Bunnstedt i powerplay men Rasmus Djerf kvitterade dryga tre minuter senare.
Tre minuter in i den andra perioden tog gästerna ledningen när Mikael Friberg gjorde 1-2.
Men ledningen stod sig bara i knappt två minuter, sedan hade Erik Åhlén kvitterat.
Niklas Bunnstedt såg till att ge Halmstad ledningen igen med en minut kvar att spela av mittperioden i powerplay.
I inledningen av den tredje perioden kvitterade Jesper Sellin efter en dryg minut men Halmstad replikerade per omgående genom Ludvig Boquist fram till 4-3.
Två minuter senare stod det 4-4 på resultattavlan efter att Jimmie Svensson kvitterat på nytt.
Inget av lagen lyckades avgöra under matchens ordinarie 60 minuter utan istället avgjordes det i förlängningen när Markus Nygren gav bonuspoängen till Halmstad.

Mörrum – Dalen 5-1

Dalen begav sig till Mörrum under söndagen för att hämta nya poäng i kampen om en plats i Allettan. Och det började bra, gästerna tog ledningen i fem mot tre efter knappa sex minuter genom Patrik Magnusson.
Men med minuten kvar av den första perioden kvitterade Mörrum genom Felix Peterson.
I mittperioden tog Mörrum även ledningen i matchen genom Linus Björk och i den tredje perioden fixade Marcus Ericsson först 3-1 och sedan 4-1 innan Gabriel Altberg skickade in 5-1 i tom kasse.

Hanhals – Vimmerby 3-1

Hanhals tänker inte ge upp kampen om en plats i Allettan efter jul.
Mot serieledarna kom en ny seger.
Jonathan Lundin-Andersson fixade 1-0 efter knappa tolv minuter av den första perioden och såg till att hemmalaget var i förarsätet.
Sex minuter in i den andra perioden kom dock kvitteringen genom Oskar Carlsson men i den tredje perioden fick Hanhals en drömstart.
Mattias Elfström gjorde 2-1 efter mindre än en minut och Ludvig Rantanen ordnade 3-1 efter knappa sex minuter och såg till att Hanhals fortfarande har ett bra utgångsläge i kampen om Allettan.