Kumla hade målfest i Grums under söndagen

Det spelades fem matcher i den västra serien under söndagen.

Lindlöven – Forshaga 4-1

Lindlöven har fortfarande inte gett upp kampen om Allettan och såg till att besegra Forshaga relativt komfortabelt under söndagen.
Filip Bergmark fixade 1-0 efter tolv minuter av matchen i powerplay, Erik Broman utökade till 2-0 efter en och en halv minut av mittperioden, även det i powerplay. Och Max Lalander ökade på till 3-0 i numerärt underläge efter sju minuter.
Nästa powerplay Lindlöven fick så blev det mål igen, och återigen var det hemmalaget som gjorde det, Jakob Marshall Olsson satte 4-0 och matchen var i det närmaste avgjord.
Oscar Jemail putsade till siffrorna i den tredje perioden när han reducerade men Lindlöven höll ut och tog tre viktiga poäng.

Skövde – Borlänge 1-6

Skövde hade inte en chans när serieledarna Borlänge kom på besök.
Gästerna gjorde precis som de ville och siffrorna kunde mycket väl varit de dubbla.
Men det dröjde knappa 16 minuter innan Borlänge fått hål på Hugo Fagerblom. Markus Persson inledde målskyttet på straffslag, Filip Halvordsson ökade på till 2-0 knappa två minuter senare och Ludvig Wistén satte 3-0 45 sekunder senare.
I mittperioden fortsatte Borlänge som de avslutade den första. Petter Mäkitalo satte 4-0 efter 4.26, Philip Norberg Aspnäs ökade på till 5-0 efter 5.59 och Markus Persson satte 6-0 bara 14 sekunder senare.
Halvvägs in i perioden lyckades Skövde reducera genom Rasmus Gustafsson men Borlänge hade inga problem att stänga ned Skövdes anfallsförsök och vann med 6-1 i Billingehov.

Grums – Kumla 5-8

Grums som gjort det oerhört bra under inledningen av säsongen förlorade hemma mot Kumla i en väldigt målrik historia.
Gästerna tog ledningen efter en och en halv minut genom Edvin Ekström, Martin Modigs ökade på till 0-2 efter halva perioden och Martin Eberhardsson satte 0-3 i powerplay efter knappa tolv minuter.
Johan Erkgärds reducerade innan periodpaus och såg till att Grums ändå var med målmässigt.
Martin Eberhardsson satte 1-4 fem minuter in i den andra perioden, Pontus Okerblad Westin satte 1-5 efter tolv minuter och Oliver Östergren satte 1-6 halvminuten senare.
Johan Erkgärds reducerade på nytt i powerplay efter knappa 18 minuter men innan perioden var över satte Martin Eberhardsson 2-7.
I den tredje perioden inledde Grums piggt och reducerade genom Pelle Hedlund i numerärt underläge, Axel Lundqvist reducerade ytterligare en gång till 4-7 och med sju minuter kvar kom även 5-7 genom Lukas Söderlund.
Men med tre minuter kvar skickade Henrik Warman in 5-8 i tom kasse och fastställde slutresultatet.

Mariestad – Köping 3-0

Det spelades toppmöte i Mariehus Arena när Mariestad tog emot Köping.
Den första perioden var det Mariestad som förde spelet men målen uteblev. Istället kom de i mittperioden.
Ludvig Collberg satte 1-0 halvvägs in i matchen och Douglas Lögdal ökade på till 2-0 bara minuten senare.
I den tredje perioden satte Lucas Larsson 3-0 och såg till att Mariestad tog tre viktiga poäng och befäste sin tredjeplats.

Malung – Tranås 1-3

Tranås dominerade den första perioden borta mot Malung och skapade flertalet kvalificerade chanser men målen uteblev.
De kom istället i mittperioden när Kristoffer Backman satte 1-0 för Tranås efter 15.25, Anders Skoog ökade på till 2-0 efter 18.33 och samma Skoog satte även 3-0 med tre sekunder kvar av perioden.
Daniel Söderlund reducerade till 1-3 fem minuter in i den tredje perioden och Malung skapade en hel del chanser men fick inte in pucken bakom Fredrik Bergvik och Tranås kunde packa med sig tre poäng hem i bussen till Tranås.