Mycket mål under söndagens matcher i östra serien

Hudiksvall-Trångsund 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)

Hudiksvall fick en drömstart när Markus Kinisjärvi satte 1-0 efter bara 41 sekunder. Men Trångsund hämtade sig efter Hudiksvalls start och hann också med en kvittering i slutet av perioden genom Rasmus Frisk Silvferplatz. I den andra perioden tog hemmalaget tillbaka ledningen när Henrik Marklund fintade bort målvakten i ett friläge. Samme Marklund ökade på till 3-1 tidigt i tredje. Trångsund chansade med utplockad målvakt med tre minuter kvar då hemmalaget fick en utvisning men istället för en reducering gjorde Sebastian Fakt 4-1 i öppen kasse. Oskar Ahlholm tände hoppet för poäng igen med sitt 4-2 mål vilket gjorde att man plockade ut målvakter återigen. Då stängde Sebastian Manberg snabbt matchen med 5-2 i öppen kasse.

Vallentuna-Huddinge 1-5 (1-3, 0-1, 0-1)

Huddinge drog ifrån till 0-3 innan ens 10 minuter spelats, efter en timeout vaknade Vallentuna till och kunde göra 1-3 innan perioden var över. Men Huddinge var effektiv i matchen och med ett mål i de två nästkommande perioderna vinner man matchen med 1-5 trots att Vallentuna vinner skotten med 33-29.

Hammarby-Nyköping 6-4 (5-2, 1-0, 0-2)

Här var det målrikt, åtminstone i den första perioden. Hela sju mål ramlade in och Nyköping var nog inte speciellt nöjda med sitt försvarsspel efter den första perioden. Nyköping tog ledningen, Hammarby vände, Nyköping kvitterade, sedan tre raka Hammarbymål. Hemmalaget gjorde också det enda målet i andra perioden och den ledningen blev för svår att hämta upp för Nyköping som ändå vann den sista perioden med 0-2. Hammarbys Oscar Skiöld och Nestor Plarsmo samt Nyköpings Christian Axelsson stod alla tre för två mål och en assist.

Väsby-Enköping 6-3 (1-1, 3-0, 2-2)

Enköping tog ledningen snabbt i den första perioden men Väsby kvitterade och kunde dra ifrån rejält i den andra perioden. Tre mål på under sex minuter gav 4-1 inför den sista perioden. Enköping gör där 4-2 men Väsby släcker hoppet för bortalaget när man gör två nya mål och då spelade Enköpings tredje mål mindre roll. Lubomir Fetkovic och Razmuz Waxin-Engback gjorde båda två mål i matchen.

Segeltorp-Hanviken 8-0 (3-0, 1-0, 4-0)

Inget snack om saken när Segeltorp plockade tre poäng mot Hanviken efter hela 8-0. Ett mål och fyra assist för Matthias Sundberg och två mål och en assist för Måns Krüger sticker ut poängmässigt. I och med segern klättrar Segeltorp upp på en AllEttanplats.

/Mathias Berglund