Segerraden fortfarande obruten

Bottenförankrade Trångsund kunde som väntat inte bryta HHC:s långa segerrad, som nu är uppe i 16 raka efter 5-2 (1-1, 1-0, 3-1) i Glysishallen på söndagen.

Efter en blixtöppning och ett tidigt ledningsmål efter bara 41 sekunder av #40 Markus Kinisjärvi kunde HHC styra matchen till en rätt enkel seger där det mest bara rullade på utan någon större insats. Och egentligen hände det mesta alldeles i slutminuterna när det kom tre mål inom loppet av mindre än två minuter – och där HHC gjorde två (!) av sina mål i tom kasse när Trångsund chansade på spel sex mot fyra när hemmalaget åkte på en utvisning efter 17.16.

– Det här blev väl ungefär som förväntat. Vi var inte riktigt påställda den här gången och på sätt och vis är det väl förståeligt att det kan bli så här ibland, menade ”Lillis” Lövblom som ändå kunde konstatera att HHC stängde matchen i den tredje perioden efter stor överlägsenhet i det mesta.

Trångsund hade några heta tillbud tidigt i matchen, men orkade bara med fem skott på mål i varje period. Ändå var HHC:s ledning inför den tredje perioden inte större än 2-1 och i det läget kunde naturligtvis ett kvitteringsmål ha skapat den energi som laget hade behövt för att kunna hota de suveräna serieledarna.

Nu blev det också en ganska snäll match där det trots allt blev några smällar som skapade lite oro för skador, men där det ändå slutade lyckligt.

– Ja, och det är också typiskt för en match när man inte riktigt är där. Då är man inte förberedd och skyddar sig inte riktigt i alla lägen, menade HHC-tränaren.

Det började alltså riktigt bra för HHC när förstafemman direkt i första bytet snodde igång en hockeykarusell i anfallszonen som slutade med att #40 Markus Kinisjärvi fick drömläge rakt framifrån och enkelt prickade in 1-0 (ass. #20 Henrik Marklund, #47 Lucas Byhlin).

Det blev fortsättningsvis en förstaperiod helt befriad från utvisningar där HHC hade långa spelsekvenser i anfallzonen, men inte riktigt tog sig ända in på mål.

Trångsunds 1-1 (19.14) kom överraskande när HHC-försvaret för en gångs skull agerade passivt och alldeles för lätt släppte igenom Rasmus Frisk-Silverplatz som i en soloprestation prickade in kvitteringsmålet.

Matchens snyggaste mål, som gav HHC 2-1 efter 7.31 i tredje perioden, blev också betydelsefullt för att skapa trygghet hos hemmaspelarna. #55 Albin Runesson vann en närkamp vid kortsargen och långpassningen genom mittzonen fram till #20 Henrik Marklund var ett stycke hockeygodis. Marklund fick helt fritt fram och avslutningen var klinisk.

Trångsund stretade ändå emot riktigt bra men kunde ändå inte slå hål på #1 Magnus Åkerlund trots tre numerära överlägen i mittperioden.

Tidigt i tredje perioden kom så målet som definitivt satte hemmalaget i förarsätet, Albin Runesson slängde iväg ett skott från blå linjen som Henrik Marklund styrde in bland ben och klubbor till 3-1 efter 3.29.

Trångsund fick ändå en sista chans på matchens sista utvisning när HHC fick numerärt underläge efter 17.15 och gästerna direkt valde att spela utan målvakt. Som så många gånger förr blev det istället ett nytt baklängesmål när #28 Sebastian Fakt prickade 4-1 (17.47) i det tomma målet.

Trångsund fortsatte sitt power play utan målvakt och reducerade till 4-2 (19.08) innan #11 Sebastian Mannberg också kunde lirka in 5-2 (19.36) i det tomma målet.