Målfest i matchen Hammarby – Nyköping

Efter ett rejält målkalas i den första perioden vann Hammarby söndagens hemmamatch mot Nyköping/Gripen med 6-4.

Bortalaget inledde bäst, och tog också ledningen efter 6.24. Det blev startskottet för målkavalkaden – inom 3.19 hade det blivit fyra (!) mål till. Nestor Plarsmo kvitterade, och Linus Carlsson gav Bajen ledningen i sin återkomst efter en tid skadefrånvaro. Så gott som varje skott gick i nät nu – Gripen kvitterade igen, och Eric WInbergh gjorde sedan 3-2 till Bajen. Då hade vi inte ens hunnit spela 10 minuter.

Tiden mellan målen blev lite längre i periodens andra halva, men Hammarby hann iallafall med att öka på ledningen två gånger om – bägge gångerna var det Oscar Skiöld som gjorde mål.

I den andra perioden var Gripen det bättre laget, och skapade mycket lägen, men det enda målet gjordes av Hammarby och Nestor Plarsmo, hans andra för dagen.

Gripen kröp ännu närmare i tredje, men de två reduceringspuckarna kom lite för sent för att det skulle hinna bli någon riktig spänning i matchen. Hammarby höll undan och vann med 6-4.

Den här dagen var studsarna på Hammarbys sida, och tre sköna och välbehövliga poäng bärgades. Sett över 60 minuter kunde siffrorna lika gärna varit omvända, men Hammarby var effektivare i anfallszon och det avgjorde matchen.

Nu väntar två mycket tuffa bortamatcher i veckan, mot Huddinge och Visby/Roma. Kan Bajen fortsätta på  den inslagna vägen och plocka några poäng? Med samma fina anfallsspel som mot Gripen finns det god möjligheter!