Fyra onsdagsmatcher i norr

Fyra matcher spelas ikväll i den norra serien där bland annat Kiruna AIF jagar poäng i kampen om en plats i Allettan. Ikväll reser man till Kalix för match mot serietrean, någonting som backen Philip Kemi ser fram emot.

– Kalix blir en rolig men tuff utmaning. Spelar vi som vi gjort de senaste fyra matcherna vet vi att chansen till poäng är goda, säger Kemi till klubbens hemsida.

Positivt för Kalix är att lagkaptenen Johan Pettersson är tillbaka i spel efter frånvaro.

– Det känns bra. Jag är spelsugen och redo för match, det blir kul. AIF kör friskt, smäller på och ligger bra i skottlinjen så det gäller att vi är vakna och ödmjuka, säger Pettersson till klubbens hemsida.

Kalixtränaren Petter Christoffersson är givetvis nöjd med att ha sin lagkapten tillbaka i laguppställningen.

– En spelsugen Johan Pettersson vill nog alla tränare ha i sitt lag. Han brukar bjuda på någonting extra då, säger Christoffersson, som vill se än bättre insats från Kalix än mot Kiruna IF senast.

– Kiruna AIF spelar ännu tajtare och har mer rutin än Kiruna IF, även om deras spelsätt inte är helt olikt. Vi måste spela med ett stort tålamod och göra en betydligt bättre insats än mot Kiruna IF om vi ska kunna vinna.

 

Kiruna IF vann stort mot Asplöven senast och nu vill man bygga vidare på den positiva trenden när Boden gästar Lombiahallen. Kirunaspelaren Leonard Forserlius gjorde hela sex poäng mot Asplöven och vill fortsätta på den inslagna vägen ikväll.

– Det gäller att behålla känslan. Vi gjorde en bra match senast och släppte på handbromsen och bara körde på. Jag tycker att vi har hittat en grym kemi i kedjan och vi blir bara bättre och bättre för varje match. Vi vet att Boden är ett lag som spelar tufft men har även en del skickliga spelare i laget. Det gäller att behålla den bra känslan från förra matchen och göra en stark insats över 60 minuter, säger Forselius till klubbens hemsida och får medhåll av tränaren Robert Lahti.

– Tre av de fyra senaste prestationerna är riktigt jäkla bra, den känslan bygger vi vidare på i laget. Boden är storfavoriter och har alla press på sig. Vi ska kriga stenhårt. Vi ger aldrig upp, säger Lahti.

 

Onsdagens matcher i Hockeyettan Norra:

Kalix – Kiruna AIF (1:1,40  X:5,05  2:4,70)*

Asplöven – Piteå (1:7,35  X:6,35  2:1,20)*

Kiruna IF – Boden (1:3,20  X:4,50  2:1,70)*

Vännäs – Östersund (1:1,95  X:4,30  2:2,67)*

*Odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Mats Åstrand