Bajen sekunder från att besegra topplaget

Onsdagens bortamatch mot Huddinge blev en märkligt svängig historia, där Bajen ledde med mindre än minuten kvar men till slut fick åka hem med en poäng.

Men vi tar det från början – och början var, med Hammarbyögon sett, nattsvart.
Efter 25 sekunder hade Huddinge en puck som dansade på mållinjen.
Efter 31 sekunder gjorde Huddinge 1-0.
Efter 104 sekunder ökade Huddinge på till 2-0.

Mycket sämre kunde det inte ha börjat, men Hammarby jobbade sig in i perioden även om det var hemmalaget som imponerade mest och höll ett högt tempo i matchinledningen. Tempot sjönk dock efterhand, och när Huddinge skänkte bort pucken till Oscar Skiöld var det reducerat ett par minuter före paus.

Hammarby krigade riktigt bra i den andra perioden, och fick långa stunder igång ett bra spel i anfallszon. Kvitteringen kom tidigt från Linus Carlsson, och Huddinge var rejält i brygga under några minuter. Hemmalaget spelade dock upp sig mot slutet av perioden, men några fina parader av Sebastian Andersson såg till att ställningen var 2-2 inför den sista perioden.

Domsluten gick inte Hammarbys väg i tredje, och man fick kämpa sig igenom flera minuter med både en och två man mindre – något som klarades av med bravur.
Matchen stod och vägde lite grann när Hammarby fick sin chans och tog tillvara på den. August Lindberg kom fri med målvakten och satte sitt fjärde mål för säsongen.

Då återstod 4.29, och de sista minuterna blev mycket spännande. Huddinge plockade ut målvakten och fick till ett tryck i anfallszon som Bajen till slut inte kunde stå emot, med bara 41 sekunder kvar kom kvitteringen till 3-3.

Matchen gick till förlängning, där hemmalaget bara behövde 22 sekunder på sig att avgöra via en retfullt studsande puck. Mycket tungt för Hammarby, som alltså gick från att ha tre poäng till att ”bara” få en poäng på en dryg minuts spel.

Med lite distans till matchen kommer Hammarbyspelarna med all säkerhet vara nöjda med upphämtningen, och det ska de vara – det var mycket starkt att komma tillbaka efter den mardrömsstarten mot ett av seriens bästa lag! Men det känns ju alltid surt att tappa poäng i slutsekunderna…

Det gäller att ladda om snabbt, för redan på fredag väntar en ny bortamatch mot ett topplag i form av Visby/Roma. Visar Bajen upp samma fina moral som man gjorde i Björkängshallen ikväll kommer gotlänningarna få det mycket hett om öronen!