Tre lördagsmatcher i norr

Tre lördagsmatcher i den norra serien står på menyn när bland annat Örnsköldsvik ska försöka greppa sista halmstrået i kampen om en plats i Allettan när man reser till Kalix för en tuff bortamatch. Örnsköldsvikstränaren Lennart Hermansson är revanschsugen efter den tunga förlusten mot Örnsköldsvik senast.

– Det var en av de bittraste förlusterna jag varit med om – och det var det av flera anledningar. Men det har vi lagt bakom oss nu. Nu är vi fullt fokuserade på matchen mot Kalix, säger Hermansson till klubbens hemsida och tror vidare på en jämn match mot ett bra Kalix.

– Vi vet att Kalix är ett riktigt bra lag och inför seriestarten så såg jag dem som fa

voriter till att vinna grundserien. De har också tuffat på bra hela hösten och vi måste upp på hög nivå för att kunna mäta oss med dem.

Kiruna AIF förstärker truppen inför matchen mot Östersund genom att addera kanadensaren Chris Williamson till truppen. Den högerfattade anfallaren representerade förra säsongen både Kalix och Asplöven och på klubbens hemsida beskriver han sig själv som en hårt arbetande lagspelare.

– Jag är en högerfattad tvåvägsforward som kan gå både center och vinge. Jag jobbar hårt varje byte och har ett bra skott. Jag gillar att ta ansvar och tror på att alla i laget måste ta sitt ansvar för att kunna bli vinnare och förhoppningsvis kan jag bidra med en bra inställning och en mix av amerikansk och europeisk hockey. Jag är glad över att få komma tillbaka till Sverige och att få ansluta till AIF. Jag skall göra allt jag kan för att hjälpa laget nå Allettan och play off.

 

Lördagens matcher i Hockeyettan Norra:

Kiruna AIF – Östersund (1:3,55  X:4,65  2:1,60)*

SK Lejon – Kiruna IF (1:2,58  X:4,25  2:2,00)*

Kalix – Örnsköldsvik (1:1,55  X:4,70  2:3,80)*

*Odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten