Så var lördagen i norr

Tre matcher spelades i den norra serien där vi fick se…

Östersund vinna den viktiga streckmatchen mot Kiruna AIF, där en plats i Allettan ligger i potten. Efter en mållös förstaperiod i Lombia tog AIF och Emil Jakobsson tag i taktpinnen i mittenakten, där lagkaptenen stod för två mål inom loppet av nio minuter och hemmalaget gick till pausvila med en 3-2-ledning. Efter att lagen gjort varsitt mål i inledningen av den tredje perioden kunde Linus Wernersson-Libäck med elva sekunder kvar skjuta 4-4 och matchen till förlängning. Väl där ville brorsan Pontus inte vara sämre när han sköt segerpucken och extrapoängen till Östersund.

Kiruna IF kriga till sig en trepoängare i en jämn bortamatch mot SK Lejon. Segern grundlades i den andra perioden när Olle Hellström och Andreas Kero gjorde matchens enda två mål. Lejon försökte och försökte men trots 33 skott på Kirunamålvakten Filip Eriksson var nollan intakt och matchen slutade 0-2.

Kalix vinna tämligen komfortabelt på hemmais mot Örnsköldsvik. Hemmalaget hade en 2-0-ledning redan efter den första perioden och släppte sedan aldrig taget om matchen som tillslut slutade 6-3. Poängbäst i Kalix var föga förvånande Johan Pettersson med ett mål och två assist.