Visby starkast i tät drabbning

Fredagens match på Gotland blev en jämn och periodvis ganska tillknäppt historia, där hemmalaget gjorde målen och vann med 2-0.

Första perioden var jämn och välspelad, bägge lagen hade fina chanser men två bra målvakter och lite för dålig skärpa i avsluten gjorde att det var mållöst efter 20 minuter.

I den andra perioden var det Hammarby som inledde piggast, och spelade väldigt stabilt men utan att få pucken i nät. Bägge lagen hade flera numerära överlägen som man inte lyckades utnyttja. Visby/Roma tog över lite mer av initiativet mot slutet av perioden, och tog då också ledningen.

Bajen orkade inte riktigt komma upp i samma intensitet i tredje perioden, liksom hemmalaget. Med fem minuter kvar fick Bajen ett power play och tryckte på för en kvittering, men hemmalaget snodde åt sig pucken och kontrade in 2-0.

Det var en mycket jämn match rakt igenom, men Hammarby föll på att man inte lyckades förvalta sina lägen – inte minst då att man inte fick igång sitt power play som varit så framgångsrikt tidigare under hösten. Inget mål på nästan 14 minuters spel i numerärt överläge är förstås inte tillräckligt bra om man ska kunna rubba ett topplag som Visby/Roma.

Många spelare gjorde det bra den här matchen, den som prisades som bäst i Bajen (både av hemmalaget och Bamsingarna) var målvakten Sebastian Andersson som motade hela 39 skott.