Söndagen i norr: Kalix gör Piteå sällskap till Allettan

Kalix tog en stark seger mot Östersund under söndagen och blev i och med 3-2-segern hemma i Part Arena det andra laget från den norra serien att säkra en plats i Allettan. Emil Ström var poängbäst i hemmalaget med både mål och assist och i kassen räddade Jacob Carlsson 22 skott. Redan Allettan-klara Piteå tog två poäng i hemmamatchen mot Teg efter en straffseger. Carl Becker var poängbäst i Piteå med den matchvinnande straffen samt två assist och Joakim Högberg stod för två mål.

Noterbart i övrigt under söndagen var att Örnsköldsvik tog en storseger borta mot Kiruna AIF med 2-8. Örnsköldsvikstränaren Lennart Hermansson var nöjd med segern.

– Naturligtvis oerhört skönt att vi vinner idag – och vi gör det minst sagt rättvist. Vi har ett jättebra powerplay, effektivt. Vi skapar också i spel fem mot fem och vi tvingar dem att ta utvisningar som vi sedan förvaltar på bästa möjliga sätt, summerar Hermansson på klubbens hemsida.

Vid en närmare titt på tabellen talar i dagsläget mycket för att Boden, Vännäs och Östersund kommer att göra Piteå och Kalix sällskap till Allettan då det i dagsläget skiljer sex poäng ner till sjätteplacerade Kiruna AIF i tabellen, med fyra omgångar kvar att spela.

 

Söndagens resultat från Hockeyettan Norra:

Kalix – Östersund 3-2

Boden – Vännäs 5-4

Lejon – Asplöven 5-3

Piteå – Teg 4-3 eft. str

Kiruna AIF – Örnsköldsvik 2-8

 

 

//Marcus Malmsten