Elitspelaren Erik Forssell sluter cirkeln ikväll

36-årige Erik Forssell har en lång och fin karriär på elitnivå i klubbar som Björklöven, Skellefteå och Malmö Redhawks. Sina första skridskoskär tog Erik i Skellefteåklubben Lejonström som numer heter SK Lejon. Ikväll drar Erik på sig Lejontröjan för första gången på 22 år i karriärens sista ishockeymatch.

– Det ska bli jätteroligt att komma hem till Skellefteå och Lejon och sluta cirkeln. Jag har haft en lång och fin karriär där resan med Skellefteå från att vara en ganska ny och liten klubb i SHL till att vara en av guldkandidaterna år efter år är mitt bästa minne, säger Erik Forssell.

– Erik kände att han ville ge tillbaka lite till Lejon som stod för den första delen av hans hockeyfostran. Vi är från förenings sida jätteglada för att Erik väljer att spela denna match. Jag hoppas att många kommer till hallen och tittar, säger Lejons ordförande Johan Marklund.

Matchen spelas ikväll 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och det är fri entré.

Kan du inte ta dig till Skellefteå Kraft Arena så kan du se matchen via SK Lejons webbsändning.

Läs SK Lejons text inför matchen.

Läs Norrans text inför matchen. 

Lagen möttes så sent som förra veckan i Umeå, då vann Lejon matchen efter förlängning. Ytterligare en match spelas under onsdagen när Piteå tar emot Vännäs.

Onsdagens matcher i Hockeyettan Norra:

SK Lejon – Teg (1:3,07  X:4,45  2:1,75)*

Piteå – Vännäs (1,55  X:4,70  2:3,80)*

*Odds från Svenska Spel

 

/Mats Tjernström