HUDDINGE VANN JÄMNT MÖTE!

Väsby Hockey hade de bästa chanserna men det var ändå Huddinge som gjorde de flesta målen och vann ett tajt och jämnt möte med 1-4 efter att det sista målet spelades in i tom kasse. Väsby gjorde på det hela en helt okej match men några enkla misstag i de bakre leden i kombination med att laget inte tog tillvara på sina chanser var det som skiljde lagen åt ikväll.

– Insatsen är bra, desperationen  dock inte tillräckligt hög säger tränare Viktor Tuurala efter förlusten. Vi är det bättre laget, gäller dock att vinna de viktiga ytorna framför mål för att vinna hockeymatcher. Men det finns dock positiva saker att ta med sig också.

Ställningskrig är något som rätt bra beskriver det som utspelade sig i Vilundahallen onsdagskvällen i toppmötet mellan Väsby och Huddinge. Det var stundtals väldigt tätt, tajt och spelare som låg nära varandra och ideligen störde varandras tänkta uppspel och passningar och inte gav någon speciellt mycket tid med pucken.

Det var ändå Väsby som försökte och kunde mest under den första perioden och laget vann även skotten med hela 11-4. Men trots det var det ändå Huddinge som efter dessa tjugo spelade minuter var i ledningen efter att Väsby slarvat å det grövsta och i numerärt överläge till råga på allt, släppte till ett läge som Huddinge utnyttjade.

En svår passning från egen zon bröts och sedan hittades en passning fram till forna Väsbyspelaren Felix Fjällkeborn som dök upp vid den bortre stolpen och stötte in 0-1 bakom Robin Wallin som var tillbaka i målet igen efter några veckor med AIK.

Släkten är värst och det är ofta så och om det inte vore nog med att ”Fjällkis” satte ledningspucken så blev det än värre när nästa forna Väsbyspelare Andreas Maier gjorde nästa Huddingemål.

Men innan det skedde kvitterade Väsby i matchen och det skedde efter drygt halva matchen när Manfred Ehlersmycket elegant och samtidigt distinkt skickade in 1-1 i målvakt Fahlströms bortre hörn.

Vid det läget i matchen hade pendeln svängt över till Väsbys fördel efter att det var Huddinge som startade upp den andra periodens spel bäst.

Men en Väsbyutvisning med för många utspelare på isen, tog bort det lilla momentum som Väsby hade i matchen efter att kvitteringspucken skickades in. Ett väldigt ettrigt och försvarsinriktat Huddinge gick mot slutet av perioden mer på offensiven och då kom två sena mål som därefter satte prägeln på resten av tillställningen.

Först kom Andreas Maiers ledningsmål i den artonde minuten när han vispade in en retur ståendes i målgården. Ett aningen tveksamt mål men det bedömdes att en Väsbyspelare knuffade in Maier i området och målet godkändes. Det var dock ingen Väsbyspelare som var på honom men likafullt stod 1-2 fast på resultattavlan.

Målet gav Huddinge än mer skjuts i benen och i periodens sista minut utökade de även ledningen till 1-3 efter att Väsby blivit alldeles för passiva och tillåtit målskytten Joakim Hällerström att alldeles för lätt åka sig ända fram till mål innan han tryckte in pucken vid sidan om Robin Wallin.

Huddinge som spelat duktigt försvarsspel under två perioder blev än tajtare i den sista perioden. De stängde ner Väsby bra genom att de var som iglar på Väsbyspelarna var och varannan gång när de kom in i Huddinges zon.

Antalet målchanser var inte speciellt många i den sista perioden men de vassaste hade dock återigen Väsby men trots ett perfekt reduceringsläge genom Christian Holmblad när  han kom helt fri, så lyckades ändå målvakt Fahlström få upp sin plock och greppa pucken.

En bättre målchans än så fick aldrig Väsby trots en viss press mot slutet utan istället slutade det hela med att Huddinge några sekunder före slutet satte 1-4 i den tomma kassen när Väsby satsat allt framåt med uttagen målvakt de sista minuterna.

Sammanfattningsvis så var detta en match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst. Hade Väsby haft en bättre effektivitet så kanske det hade varit de som fått spela hem matchen men nu var Huddinge lite hetare och vann en match som det kanske hade varit mest rättvis om den hade slutat oavgjort. Men Huddinge spelade ett bättre försvarsspel, visade bäst killerinstinkt och det fällde till slut avgörandet.

Bästa Väsbyspelare för kvällen var Manfred Ehlers och han fick välförtjänt även priset av kvällens matchvärd för samma omnämning. Ehlers var riktigt het matchen igenom och fick även krydda den fina insatsen med att distinkt skicka in Väsbys enda mål i matchen. Tre grisar till Ehlers!

Två grisar ges till backen Vladmir Lukacik  som tog för sig riktigt rejält i närkampsspelet och som även frestade Huddinges målvakt med några riktiga mörsare.

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till Felix Lööv som ledde den kanske främsta Väsbyenheten för kvällen tillsammans med Razmux Waxin-Engback och Nick Hedemyr.

Särskilda omnämnanden skänks således till denna sist nämnda duo och därtill tycker jag även att backen Mikael Lengmo stod för en del fina aktioner i matchen.