Nollan intakt och seriesegern klar

Förlustnollan intakt, seriesegern klar redan vid full tid och ett skönt segermål för HHC inför årets största publik redan efter 35 sekunder i förlängningen.

Där har ni den korta sammanfattningen av HHC:s möte med ett taggat Enköping och som hade lockat 856 åskådare till Glysishallen. 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0) stod det i matchprotokollet när slaget var över och där #20 Henrik Marklund till slut blev matchvinnare med sitt solomål tidigt i förlängningen.

Men dramatiken började egentligen redan under uppvärmningen när #1 Magnus Åkerlund började må dåligt och #25 Andreas Bosson bara några minuter före nedsläpp fick besked om att det var han som skulle stå i målet i matchen där HHC skulle försöka spela hem sin historiska serieseger.

Bosson darrade inte, istället gick han in och gjorde en riktigt stark insats, speciellt när HHC i andra perioden åkte på tre raka utvisningar och i den tredje perioden när Enköping fick fyra raka minuter i power play och bland annat då fick spela 5 mot 3 i en kort period.

I det här läget, vid ställningen 2-0, kom också matchens stora snackis. Henrik Marklund fick 2 minuter för en slashing och ytterligare 2 minuter för att han visade sitt missnöje med domslutet. När sedan en av de assisterande domarna blåste av för att Enköping hade för många spelare på isen räknade alla med att numerären skulle utjämnas, men efter en stunds diskussion ändrade domarna beslutet och Enköping fick fortsätta i ett power play som gav 2-1 och som strax efter också blev 2-2.

HHC-spelarna visade ändå stor disciplin när de behöll fokus och ganska lätt ändå kunde spela av tredje perioden för att säkra seriesegern och sedan tog sig till det sköna avgörandet, som innebär att det fortfarande efter 18 matcher står en nolla i förlustkolumnen.

– Man kan aldrig vara nöjd när man släpper en tvåmålsledning, men det var förstås skönt att vi kunde ta oss samman och avgöra till slut, menade Magnus Nilsson.

– Vi gjorde det bra i box play och det var en tajt tillställning. Enköping är absolut ett av de bästa lagen i den här serien och egentligen är det konstigt att de inte ligger högre upp i tabellen, tyckte HHC:s assisterande tränare.

Magnus Nilsson var förstås också nöjd med Andreas Bossons insats den här kvällen.

– Han fick ju besked om spel så sent och det var naturligtvis skönt för Andreas att han kunde gå in och vinna med laget. Många drog ett tungt lass idag och nu såg vi också hur viktigt det är att fjärdekedjan kan gå in och avlasta de övriga med sin speltid, menade han.

Efter den jämna första perioden med bara 5-5 i skott på mål blev det betydligt bättre fart i den andra där HHC tog ledningen med 1-0 (2.48) i numerärt överläge när #13 Simon Löf fick utdelning efter tre rykande skott i ett starkt power play av HHC.

När så HHC åkte på tre raka utvisningar visade det sig än en gång hur mycket försvarsspelet betyder för det här laget och istället kunde #21 Patrik Elfsberg kontra in 2-0 (16.13) med en man mindre.

Enköpings reducering till 2-1 kom efter 8.36 i tredje perioden när laget till slut ändå kunde slå hål på Bossons nolla under Marklunds dubbelutvisning. 2-2 (11.20) gjorde sedan Ludvig Wallin när hans skott styrde på en HHC-spelare och Bosson var chanslös att hinna med i sin förflyttning.

Kvällen slutade ändå lyckligt för de suveräna seriesegrarna och den stora publiken när Henrik Marklund i förlängningen ryckte loss och satte segermålet distinkt i nät.

Skribent: Lars Gösta Larsson