Sollentuna och Vallentuna bjöd på målfester

Väsby – Huddinge 1-4

Huddinge vinner toppmötet mot Väsby. Matchen var spelmässigt relativt jämn men Huddinge var strået vassare i avsluten och gör två snabba mål under slutminuterna i den andra perioden vilket ger Väsby en rejäl uppförsbacke i den tredje. Men i stället för någon hemmareducering så är det i stället Oliver Kandergård som sätter 4-1 i tom kasse med sekunder kvar att spela.

Trångsund – Nyköping Gripen 1-4
Trånkan stod upp bra mot Nyköping Gripen i 40 av 60 minuter. Matchen avgörs under den andra halvan av den andra perioden då Gripen går 1-1 till ledning 3-1 på fem minuter. Noterbart är Nyköping Gripen gör 2-1 i spel fem mot fyra och 3-1 strax efter det numerära överläget gått ut.

Hudiksvall – Enköping 3-2 SD
Seriesuveränen Hudiksvall tappade sin första poäng på hemmaplan för säsongen. Hudik ledde efter två perioder med 2-0 men i den tredje perioden kom gästande Enköping ikapp efter två snabba mål i slutaktens mitt. I sudden gör dock Hudik processen kort efter att Henrik Marklund satt matchavgörande 3-2 efter bara 35 sekunder.

Vallentuna – Hanviken 7-4
Vallentuna var det klart bättre laget i två perioder mot jumbon Hanviken och ledde med 5-2. Men i den tredje perioden kom gästerna in i matchen och ställde till viss oreda för i Vallentunas zon. Målmässigt slutade den tredje perioden 2-2 vilket gav ett slutresultat på 7-4. Noterbart från matchen var Vallentunas kedja med Johannes Sandberg, Oskar Carlsson och Gustav Jansson fortsätter producera. Trion stod för tre av VBK-målen.

Hammarby – Sollentuna 1-7

Sollentuna som har haft en ganska tuff period utklassade Hammarby på bortais. Stora segerorganisatörer var duon Lucas Lagerstedt och Elias Lindskog som låg bakom fem av målen. Lucas Lagerstedt som normalt är den som spelar fram till målen gjorde tre mål och Elias Lindskog som normalt är den som gör målen gjorde fyra assists. Noterbart var även att Johan Fredriksson gjorde två mål. Hammarbys tröstmål gjordes av Nestor Plarsmo.