Nybro upp på Allettan-plats

Fredagskvällen bjöd på en match i den södra serien.

Nybro – Halmstad 5-1

Dryga 1000 personer hade tagit sig till Liljas Arena i Nybro för att följa matchen i den 19:de omgången på plats och de fick se en match där hemmalaget dominerade stora stunder och punkterade matchen i den andra perioden.

Drygt nio minuter in i den första perioden fick Nybro chansen att spela fem mot tre under en minut efter att Alexander Wadlund delat ut en otillåten tackling och blivit given ett matchstraff.

Den första utvisningen Halmstad dragit på

sig klarade de av men under den långa kom ledningsmålet för Nybro.

Linus Olsson vispade in pucken bakom Anton Malmborg och Nybro fortsatte trycka på för fler mål men utan resultat.

Istället fick de retroaktiv utdelning i mittperioden.
Martin Olsson satte 2-0 efter sju minuters spel och två minuter senare ökade Robin Kokkonen på till 3-0 för Nybro.

Då valde Halmstad att ta sin timeout, något som gjorde att spelet jämnade ut sig en aning men med knappt två minuter kvar att spela av perioden fick Robin Wengdahl chansen att öka på ledningen för Nybro i numerärt underläge och satte 4-0 bakom Malmborg.

Inledningen av den tredje inleddes på samma sätt som den andra avslutades, med mål för Nybro.

Janne Kivilahti satte sitt tolfte mål för säsongen och segern var naturligtvis i hamn.

Markus Nygren snyggade till siffrorna och såg till att Halmstad spräckte nollan efter 14 minuters spel men närmre än så kom aldrig gästerna.

Nybro kliver därmed upp på femte plats i tabellen, på 34 poäng, två mer än Hanhals, dock med en match mer spelad.