Målrik lördag i den södra serien

Det spelades två matcher i den södra serien under lördagen, trots det gjordes det 21 mål.

Dalen – Helsingborg 6-5

Det bjöds på en målrik förstaperiod i Norrahammar under lördagen, sju mål bjöds det på.
Det första redan efter 30 sekunder genom Helsingborgs Casper Andersson.
Dalen kom dock tillbaka och kvitterade snabbt, knappt två minuter senare hade Christian Kristiansen sett till att det var lika på nytt.
Dalen tog även ledningen i matchen efter knappt åtta minuters spel genom Oscar Josefsson.
Helsingborg tänkte dock inte ge upp och kvitterade efter 17 minuters spel genom Adam Swärdh.
Mindre än minuten senare hade gästerna även tagit ledningen i matchen på nytt. Ludvig Nilsson satte ledningsmålet till 2-3 i numerärt underläge.
Men när Dalen fick chansen att spela fem mot tre kvitterade Julius Selle Larsson och tjugo sekunder senare hade Jesper Åkerman gett Dalen ledningen på nytt.
Samma Åkerman satte även 5-3 fyra minuter in i den andra perioden och det kändes som Dalen var på väg att koppla ett riktigt grepp om matchen.
Men Helsingborg reducerade knappa tre minuter senare genom Freddy Roslund och då valde Dalen att byta målvakt för att få till en förändring.
Knappt fem minuter in i den tredje perioden satte Kalle Hult 6-4 och det såg återigen ut som att Dalen var på väg att koppla ett grepp om matchen.
Länge såg det också ut som att Dalen skulle plocka samtliga tre poäng men när Julius Bergkvist Falkenbäck reducerade till 6-5 återstod det knappt sex minuter.
Med tre minuter kvar av matchen valde Helsingborg att plocka ut Daniel Wahlberg och spela sex mot fem men kvitteringen kom aldrig, Dalen höll ut och plockade tre tunga poäng i kampen om en Allettan-plats efter jul.

Mörrum – Tyringe 9-1

I Jössarinken behövde hemmalaget en period för att dra ifrån målmässigt mot Tyringe.
Khalid Ibrahim satte matchens första mål i powerplay efter drygt tre minuters spel.
Tom Mäkitalo ökade på till 2-0 efter sju minuters spel och Gabriel Altberg satte 3-0 efter knappt elva minuter.
Innan perioden var över hade Frank Landqvist ökat på till 4-0 för mörrum och segern var redan klar.
I den andra perioden fortsatte Mörrum på samma sätt som i den första och Dave Lindarv satte 5-0 i powerplay efter knappt sju minuters spel.
Halvvägs in i perioden ökade Anton Kellman på till 6-0 och tre minuter senare satte Andreas Grönqvist på till 7-0.
I slutet av perioden ökade Andreas Silverberg på till 8-0 i powerplay och då valde Tyringe att byta ut Anton Johansson till förmån för Joakim Strandberg.
I den tredje perioden ökade Dave Lindarv på ytterligare en gång i fem mot tre fram till 9-0 och i slutet av matchen, med en och en halv minut kvar att spela snyggade Joakim Törnqvist till siffrorna när han reducerade till 9-1 och det blev också slutresultatet.