Utvisningarna sänkte AIF i Östersund

Man vinner inga matcher i utvisningsbåset, en gammal klyscha som passade in väl under dagens match borta mot Östersund. AIF började annars helt ok och höll spelet uppe men hemmalaget fick 1-0 lite lättvindigt efter nära nog fem minuter när man fick avsluta ohotat från den vänstra tekningscirkeln. De svartgula repade dock mod och Marcus Runnkvist kvitterade snyggt med ett skott strax innanför blå efter att Viktor Lund förarbetat. Skotten 11-7 till ÖIK.

Andra perioden och AIF var det piggare laget inledningsvis ända fram till att utvisningarna kom och ändrade matchbilden totalt. Först åkte G

abriel Munck ut för en slashing/tripping i sarghörnet och hemmalaget tog ledningen. Sedan åkte Sebastian Pettersén på matchstraff följt av att Viktor Lund drog en puck out och i tre mot fem kom så 3-1 något turligt efter att AIF först täckt bort skottet som ändrade riktning och friställde en hemmaspelare. Även 4-1 kom före paus via en styrning och skotten hela 17-4 till hemmalaget.

AIF försökte få kontakt och man reducerade snyggt i power play när Marcus Runnkvist iskallt höll i pucken bakom mål och släppte den till Marcus Rhodin som stänkte in 2-4 efter dryga sex minuter av den tredje perioden. Strax efteråt gjorde AIF ett dåligt byte och hemmaspelaren fick stå helt sopren framför Hjälm och dunka in 5-2. Marcus Runnkvist satte 3-5 på retur efter att Viktor Lund först skapat läget och avslutat mot mål. 6-3 kom i tom kasse och skotten totalt 38-23.

AIF gjorde en godkänd bortamatch i det stora hela men man fick än en gång erfara att man blir hårt straffade i ettan av dåliga byten och av att dra på sig utvisningar. Kedjan med Jakobsson, Lund och Runnkvist piggast framåt. Marcus Rhodin bra på sin backplats. AIF laddar nu om för Örnsköldsvik på hemvägen imorgon söndag.