Dubbla bortasegrar i den västra serien

Det spelades bara två matcher i den västra serien under söndagen.

Kumla – Köping 1-2

Kumla tog emot Köping under eftermiddagen och gästerna hade chansen att haka på i toppstriden samtidigt som de kunde hänga av några lag vid seger.
Laget var även det spelförande genom matchen men de hade stora problem att få in pucken i den första perioden och istället var det Kumla som tog ledningen efter knappa kvarten genom Martin Eberhardsson.
Köping fortsatte dock att checka högt och till slut kom även kvitteringen. Anton Svensson satte sitt 15:de mål i grundserien fyra minuter in i den andra perioden.
Men segermålet dröjde för gästerna, först under slutminuterna av matchen kom det. Med mindre än fyra minuter kvar att sp

ela satte Emil Eriksson segermålet för Köping och därmed har Köping kopplat ett grepp om en av de fem platserna till Allettan och har fyra poäng ned till Grums som har en match mindre spelad.

Lindlöven – Malung 1-3

I Lindesberg var det hemmalaget som förde spelet och skapade betydligt flest målchanser men Robin Christoffersson i Malungs kasse stod för en ny bra insats.
I spel fyra mot fyra kom matchens första mål och det var trots hemmalagets dominans, gästerna som gjorde det. Niklas Sandberg Örnmarker fick in pucken bakom Isak Mantler och gav Malung ledningen.
Lindlöven förde som sagt spelet men deras första mål dröjde till det återstod en knapp minut av den andra perioden. Då kvitterade Anton Björkman till 1-1 och såg till att det var helt jämnt inför den tredje akten.
I den tredje perioden tog gästerna kommandot direkt när Daniel Söderlund gav Malung ledningen i matchen.
Knappt två minuter senare fick Oskar Olsson chansen att utöka ledningen på straffslag men lyckades inte överlista Isak Mantler den gången.
Istället kom 3-1 målet med drygt två minuter kvar att spela. Emil Knuts fastställde slutresultatet till 1-3 och Malung har därmed bara fyra poäng upp till en Allettan-plats efter jul.

Med tre omgångar kvar att spela är Borlänge, Tranås och Mariestad helt klara för Allettan.

Det är även klart att Surahammar, Forshaga, Skövde och Kumla inte kommer att spela Allettan efter jul.